06:44 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1000)
0 01
Βρείτε μας

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα μαθήματα στα ΑΕΙ θα γίνονται διά ζώσης μόνο όταν οι μαθητές είναι έως 50, ωστόσο, στα μεταπτυχιακά μαθήματα δίνεται διαφορετική επιλογή.

Δυνατότητα να κάνουν τα μεταπτυχιακά μαθήματα εξ αποστάσεως δίνει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα το Υπουργείο Παιδείας για το χειμερινό εξάμηνο 2020-21, ενώ αναμένεται άμεσα και η δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, την τελική απόφαση θα λάβουν τα ίδια τα πανεπιστήμια, ενώ η πρόβλεψη αφορά ακόμη και μεταπτυχιακά μαθήματα που συγκεντρώνουν λιγότερους από 50 εγγεγραμμένους φοιτητές. Σε όσα μεταπτυχιακά προγράμματα απαιτούνται εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις προβλέπεται να γίνονται αποκλειστικά διά ζώσης.

«Η στόχευση είναι σαφής: επιθυμούμε να διευρύνουμε περαιτέρω τη δυνατότητα να επεκταθεί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στα προπτυχιακά μαθήματα και ιδιαίτερα στα πρώτα έτη (1ο, 2ο), καθώς είναι σημαντικό οι νέοι φοιτητές να προσαρμοστούν στο νέο γι' αυτούς ακαδημαϊκό περιβάλλον» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εκτός από τους πρωτοετείς φοιτητές, και οι δευτεροετείς έχουν μείνει ένα εξάμηνο μακριά από τις σχολές τους, γεγονός που εξηγεί την ανάγκη να επεκταθεί η φυσική παρουσία τους στα πανεπιστήμια.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1000)
Tags:
φοιτητές, μαθήματα, κορονοϊός, μεταπτυχιακά, πανεπιστήμια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK