16:19 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (913)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στο ιικό φορτίο και τον ρόλο που παίζει στην εκδήλωση της COVID-19.

Γιατί κάποιοι νοσούν σοβαρά από τον κορονοϊό και κάποιοι άλλοι ηπιότερα; Στο ερώτημα αυτό απευθύνεται ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο καθηγητής αναδεικνύει τη σημασία του ιικού φορτίου κάποιου με κορονοϊό και διευκρινίζει ότι λοίμωξη θα έχουν όλοι όσοι  κολλήσουν τον ιό. Στην περίπτωση που το ιικό φορτίο που φέρει κάποιος στον οργανισμό του είναι χαμηλό, τότε η λοίμωξη πιθανό θα είναι ηπιότερη και δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί. 

Από την άλλη πλευρά, αν είναι μεγάλο, τότε θα νοσηλευτεί. Μάλιστα, ορισμένοι από τους ασθενείς που θα νοσηλευτούν θα χρειαστούν αναπνευστική στήριξη, και από αυτούς κάποιοι θα διασωληνωθούν.

Στη συνέχεια απαντάει στο ερώτημα πώς μειώνεται το ιικό φορτίο:

«Αν κρατάμε -γενικά- αποστάσεις από άλλους ανθρώπους που πιθανώς να έχουν κολλήσει και να είναι ασυμπτωματικοί, τότε περιορίζεται η ποσότητα του ιού στον οποίο θα μπορούσαμε ένα εκτεθούμε. Αυτό ισχύει και για τους φορείς και για τους ασθενείς. Η ποσότητα του ιού που μπορεί να μας κάνει να κολλήσουμε τον ιό, περιορίζεται επίσης αν φοράμε μάσκες, και εάν σε κλειστούς χώρους έχουμε συνεχή ροή φρέσκου αέρα».

Επιπλέον, «αν πλένουμε τα χέρια μας συχνά τότε πάλι περιορίζουμε τις πιθανότητες να κολλήσουμε. Γιατί, όπως λέμε, ο ιός μπορεί να "καθίσει" πάνω στις επιφάνειες, και ακουμπώντας αντικείμενα που έχουν ακουμπήσει άλλοι πιθανώς να μολυνθούμε».

Ρόλο στην έκβαση της νόσου παίζουν τα γενετικά χαρακτηριστικά μας, τα υποκείμενα νοσήματα και άλλοι παράγοντες.

Αλλά, ο περιορισμός του ιικού φορτίου είναι ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του ιού.

«Επομένως, ας τα ξαναπούμε.

  • Κρατάμε αποστάσεις
  • Φοράμε μάσκα
  • Πλένουμε τα χέρια μας συχνά
  • Έχουμε καλό εξαερισμό σε κλειστούς χώρους

Ξέρω ότι γίνομαι βαρετός με το να επαναλαμβάνω συνέχεια αυτές τις απλές οδηγίες. Αλλά αυτά είναι τα όπλα που έχουμε τώρα. Βαρετά αλλά πολύ αποτελεσματικά. Η Νέα Ζηλανδία, η Κορέα, και το Βιετνάμ είναι πολύ βαρετές χώρες γιατί τα εφάρμοσαν συστηματικά και έχουν σχεδόν εξαλείψει την πανδημία» καταλήγει.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (913)
Tags:
Ηλίας Μόσιαλος, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK