10:12 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1126)
0 11
Βρείτε μας

Σοκάρει η ιστορία του 25χρονου Πέτρου, ο οποίος μολύνθηκε από κορονοϊό και βρέθηκε διασωληνωμένος στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα.

Ο 25χρονος Πέτρος που νόσησε από κορονοϊό αναγκάστηκε να διασωληνωθεί στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας αν και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο νεαρός βγήκε νικητής λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 25.

Όπως αναφέρει στον ΣΚΑΪ, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πώς βρέθηκε από τη μια μέρα στην άλλη να δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική.

«Εγώ πραγματικά δεν είχα κανένα νόσημα, γενικά είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα καταλήξω κάπως έτσι» τονίζει ο 25χρονος.

Ο Πέτρος έφτασε να έχει 40 πυρετό για τέσσερις ολόκληρες μέρες γεγονός που οδήγησε στη μεταφορά του από την Τήνο στο Ασκληπιείο. 

«Αποφασίστηκε και ήρθε ελικόπτερο και με πήρε μέσα σε κάψουλα γιατί είχα τον ιό εντέλει. Με βάλανε σε κώμα στη Σύρο από εκεί και πέρα δεν καταλάβαινα τίποτα, διασωληνώθηκα».

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ο 25χρονος, όπως λέει, θυμάται να τον ρωτούν αν καταλαβαίνει τι γίνεται και που βρίσκεται. Όπως αναφέρει, καταλάβαινε τι του συμβαίνει κι η εμπειρία στην εντατική ήταν δύσκολη

«Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εντέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά. Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου» προσθέτει ο νεαρός.

Σε κάθε περίπτωση, νοσηλεύεται πλέον σε απλό θάλαμο, με τον οργανισμό του ωστόσο να είναι αρκετά ταλαιπωρημένος. Ο ίδιος αναφέρει πως ακόμα και τώρα με δυσκολία στέκεται όρθιος και επιπλέον δυσκολεύεται να μιλήσει.

«Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν, θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ» αναφέρει.

Μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει πώς τελικά μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1126)
Tags:
COVID-19, κρούσματα, κρούσμα, διασωληνωμένοι, ΜΕΘ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK