10:57 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στα μέτρα κατά του κορονοϊού αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα υπάρξει πολύ αναλυτική ανακοίνωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ωστόσο δεν αναμένεται να ανακοινώσει κάτι καινούριο.

Διαπίστωσε ακόμη πως έχει έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη και εκτίμησε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να πηγαίνει πολύ καλά.

Ξεκαθάρισε δε πως δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στη χώρα, ούτε είναι πιθανό να κλείσει η εστίαση στην Αττική.

Ακόμη σημείωσε πως ένα τοπικό lockdown στην Αττική είναι δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Μάιο. Όλοι έχουμε κουραστεί. Δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. Δεν υπάρχει ζήτημα διάστασης με την επιτροπή των ειδικών».

Έκανε σαφές, ωστόσο, ότι αν το ζητήσουν οι επιστήμονες, θα γίνει καθολική χρήση της μάσκας.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή αλλά υποχρεωτική

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία και αν μας δοθεί η ευκαιρία, να την αλλάξουμε χωρίς να χρεωθεί η Ελλάδα ότι παραβίασε τη συμφωνία. Όσο τηρείται από την άλλη πλευρά κατά γράμμα τόσο θα πρέπει να τηρείται και από μας. Δυστυχώς η συμφωνία είναι κακή, αλλά είναι υποχρεωτική» ανέφερε μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχολιάζοντας την επικείμενη απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι μια ποινική διαδικασία και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα. 

Τόνισε, όμως, σχετικά με τον βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου ότι πρέπει όλη η ελληνική κοινωνία να τον καταδικάσει.

Tags:
Αττική, πανδημία, κορονοϊός, εστίαση, lockdown, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK