03:02 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1034)
0 02
Βρείτε μας

Στους λόγους που καθιστούν την καθολική χρήση της μάσκας στην Αττική δύσκολη υπόθεση αναφέρθηκε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Δημήτρης Παρασκευής.

Σχετικά με τους λόγους που κρίνεται δύσκολη η καθολική χρήση μάσκας στην Αττική μίλησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Δημήτρης Παρασκευής.

«Το ζητούμενο είναι να φοράμε τη μάσκα όσο το δυνατόν περισσότερο στον βαθμό του λογικού. Κινδυνεύουμε να μεταδώσουμε ή να κολλήσουμε τον κορoνοϊό όταν βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση με κάποιον συνάνθρωπό μας. Άρα, μπορεί η μάσκα να μας προστατεύει όταν βρισκόμαστε κοντά με κάποιον, αλλά δεν την χρειαζόμαστε όταν δεν υπάρχει συγχρωτισμός», είπε ο καθηγητής σε συνέντευξή του στο OΡΕΝ. 

Στη συνέχεια εξήγησε πως στην «Αττική υπάρχει μεγάλη ετερογένεια» γεγονός που κάνει την εφαρμογή του μέτρου σχετικά δύσκολη.

Συγκεκριμένα είπε: «Στην Αττική υπάρχει μεγάλη ετερογένεια, μεγάλος πληθυσμός και μεγάλη πυκνότητα και η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν είναι τόσο εύκολη. Αυτός είναι ο βασικός λόγος»

Επέμεινε όμως πως οι συστάσεις των ειδικών όσον αφορά στη χρήση της μάσκας είναι ίδιες παντού, ανεξαρτήτως επιπλέον μέτρων.

«Οι συστάσεις είναι οι ίδιες παντού, είτε αφορούν την Αττική, είτε την Αχαΐα, είτε οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια. Φοράμε πάντα τη μάσκα -ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους- όταν βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση με κάποιον συνάνθρωπό μας».

Εξήγησε πως διερευνάται το ποιο θα είναι το καλύτερο μέτρο όσον αφορά στην Αττική «ώστε να εφαρμόζεται στον μέγιστο βαθμό και να έχει την καλύτερη αποτελεσματικότητα».

Καταλήγοντας έκρινε πως εάν τελικώς αποφασιστεί καθολική χρήση της μάσκας στην Περιφέρεια, τότε το μήνυμα που επιχειρούν να στείλουν οι ειδικοί όλο αυτό το διάστημα να γίνει «πιο σαφές».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1034)
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, Αττική, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK