18:03 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1166)
0 12
Βρείτε μας

«Χάρτη προστασίας» ανά Περιφερειακή Ενότητα με μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας της COVID-19 ξεκίνησε με την ανακοίνωση 399 νέων κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον λόγο από τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, επεσήμανε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, παρά την καλή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, καθώς αυτό είναι εύκολο να ανατραπεί.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα, 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία από την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοροποιημένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή συνέχιση της κοινωνικο-οικονομικής ζωής της χώρας, δηλαδή τον «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19».

Αυτός ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας:

  • Ετοιμότητας
  • Επιτήρησης
  • Αυξημένης επιτήρησης
  • Αυξημένου κινδύνου

Τα μέτρα θα εφαρμόζονται σε επίπεδο Π.Ε. εκτός από έκτακτες περιστάσεις και ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες, ενώ η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην ενημέρωση της Παρασκευής.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, θέλω να τονίσω την ανάγκη τήρησης των μέτρων παρά την κούραση και την κόπωση μπορεί δικαιολογημένα να αισθανόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, καταλήγοντας πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1166)
Tags:
χάρτης, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, Γκίκας Μαγιορκίνης, Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK