05:59 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (931)
0 13
Βρείτε μας

Δημοσιεύτηκε ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τον κορονοϊό.

«Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19» ενεργοποιείται στο πλαίσιο των κατηγοροποιημένων τοπικών μέτρων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο χάρτης αυτός περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας:

  • Ετοιμότητας
  • Επιτήρησης
  • Αυξημένης επιτήρησης
  • Αυξημένου κινδύνου

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επιλέξει την περιφερειακή του ενότητα ή τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του ή απλώς να πατήσει στον διαδραστικό χάρτη και να δει τι ισχύει. Στο κάθε επίπεδο αναφέρεται τι ισχύει, μεταξύ άλλων, ως προς τη χρήση μάσκας, τις συναθροίσεις, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, την εστίαση, τους θρησκευτικούς χώρους, τις μεταφορές, τα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Πιο συγκεκριμένα, αυτά είναι τα μέτρα που ορίζει κάθε επίπεδο, όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Όπως διευκρινίζεται στον εξειδικευμένο για θέματα κορονοϊού κυβερνητικό ιστότοπο, «η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας».

Τα μέτρα θα εφαρμόζονται σε επίπεδο Π.Ε. εκτός από έκτακτες περιστάσεις και ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (931)
Tags:
COVID-19, μέτρα προστασίας, χάρτης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK