20:55 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Μήνυμα κατά του φασισμού αποστέλλουν με δηλώσεις τους στο Sputnik στελέχη του πολιτικού κόσμου λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για μια ημέρα με «ιστορική» σημασία μιλώντας στο Sputnik.

«Είμαστε εδώ ακριβώς γιατί δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε  η απόφαση του  δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια που αποδείχθηκε με όγκο στοιχείων. Είναι μια δίκη βέβαια που καθυστέρησε με ευθύνη των κυβερνήσεων. Επιμένω να μην εφησυχάζουμε. Πρέπει να δοθεί η μεγαλύτερη  ποινή. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση δολοφόνων» δήλωσε o γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης δήλωσε:

«Είμαι εδώ γιατί έχει τεράστιο συμβολικό και πολιτικό χαρακτήρα αυτή η δίκη, πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες» ανέφερε χαρακτηριστικά,

Η Νάντια Γιαννακόπουλου εκπροσωπώντας το ΚΙΝΑΛ τόνισε πως πριν από 15 μήνες ο ελληνικός λαός έδωσε ηχηρό μήνυμα στη Χρυσή Αυγή αφήνοντάς την έξω από το κοινοβούλιο.

«Ο λαός έκανε το καθήκον του. Σήμερα θέλω να πιστεύω ότι και δικαιοσύνη θα δώσει το δικό της μήνυμα που έχει τον θεσμικό ρόλο και τα στοιχεία για να πάρει μια δίκαιη απόφαση. Νομίζω ότι σήμερα θα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την ελληνική δικαιοσύνη και θα δώσει ένα ηχηρό ράπισμα στους νεοναζιστές και τους φασίστες» τόνισε.

Μια «μεγάλη ιστορική μέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

«Στεκόμαστε απέναντι στην αντιφασιστική παράδοση της χώρας και στο δημοκρατικό μέλλον της. Είμαστε όλοι μαζί με τη Μάγδα Φύσσα και τους συγγενείς όλων των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης και περιμένουμε μια απόφαση που θα γράψει ιστορία» σημείωσε.

Και ο Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα.

«Ιστορική μέρα. Είναι η πρώτη δική μετά της Νυρεμβέργης που μια φασιστική οργάνωση θα ονομαστεί εγκληματική οργάνωση. Αυτό είναι σήμερα το διακύβευμα. Έχουμε εμπιστοσύνη. Η πάλη εναντία στο φασισμό δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί» σημειώνει.

Tags:
ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός, πολιτική, φασισμός, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK