07:47 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 22
Βρείτε μας

Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε στο Sputnik για την απόφαση του Εφετείου στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σχολίασε μιλώντας στο Sputnik ο Γιώργος Νταλάρας.

Όπως τόνισε ο γνωστός τραγουδιστής, με την απόφαση που ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου, «καταρρίπτεται οριστικά ο μύθος των "καθαρών χεριών" που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Όλα τα περιμέναμε. Αλλά το σημαντικό είναι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Καταρρίπτεται οριστικά ο μύθος των "καθαρών χεριών" που προσπάθησαν να εισαγάγουν ύπουλα στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι Ναζί, φασίστες και δολοφόνοι. Χρωστάμε πολλά στη μάνα Μάγδα Φύσσα, σε αυτές τις μάνες, και ευχαριστούμε την έδρα του δικαστηρίου» τόνισε ο κ. Νταλάρας.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που ήταν αντιμέτωπος σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Ίδια απόφαση ελήφθη από το Εφετείο Αθηνών και για ακόμη 15 άτομα, όλα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Δύο άτομα αθωώθηκαν, λόγω αμφιβολιών.

Τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν ένοχοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρη, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς. Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 

Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί κατά μελών του ΠΑΜΕ, αλλά και Αιγύπτιων αλιεργατών.

Tags:
δολοφονία, Παύλος Φύσσας, Χρυσή Αυγή, Γιώργος Νταλάρας, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK