19:10 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Στη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν οι δικαστές στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Την ενδελεχή εξέταση των πραγματικών περιστατικών της δικογραφίας με αμεροληψία, αντικειμενικότητα και ορθοκρισία από πλευράς δικαστών υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μεταξύ άλλων, η Ένωση σχολιάζει πως η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης, ενώ επισημαίνει πως η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας.

«Ολοκλήρωσαν μια πολυετή διαδικασία με την παρουσία δεκάδων κατηγορουμένων, την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων και την ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες και την έλλειψη αναγκαίων υποδομών» αναφέρεται.

Επισημαίνει επίσης ότι η Δικαιοσύνη κράτησε σταθερό το τιμόνι και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης και σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας που συνδέθηκαν με δίκες υψηλού συμβολισμού όπως η υπόθεση Γρ. Λαμπράκη, εκδίκαση των πρωταιτίων της Χούντας.

Tags:
εισαγγελείς, δικαστές, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK