18:35 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 21
Βρείτε μας

Οι δικηγόροι του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι συνήγοροί τους ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικών

Ενδεικτικά, η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει "έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου"» είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο και σημείωσε πως ο εντολέας του επί τεσσεράμισι χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό.

Ακόμη, από τον συνήγορο του κατηγορούμενου Γιώργου Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο στη συνέχεια διέκοψε για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή, θα συνεχιστούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων επί των ελαφρυντικών. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουν οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της ΧΑ.

Tags:
Παύλος Φύσσας, κατηγορούμενος, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Ρουπακιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK