16:17 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δυνατότητα εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσων επιτυχόντων δεν προέβησαν ήδη σε ηλεκτρονική εγγραφή για σοβαρούς λόγους ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Τη δυνατότητα εγγραφής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσων εισακτέων δεν είχαν εγγραφεί ήδη ηλεκτρονικά, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

  1. Όσον αφορά στη διαδικασία χορήγησης κωδικών σε πρωτοετείς φοιτητές υπενθυμίζεται ότι οι Γραμματείες των Τμημάτων και Σχολών δύνανται να χρησιμοποιούν τα επιβεβαιωμένα στοιχεία επικοινωνίας των εγγραφέντων, τα οποία περιλαμβάνονται στους πίνακες που τους έχουν ήδη αποσταλεί, για απόδοση κωδικών χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους και για επικοινωνία.
  2. Σε περίπτωση που δεν έχει καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή εισακτέου εξαιτίας οιονδήποτε σοβαρού λόγου (π.χ. ανωτέρα βία, σοβαρή ασθένεια, μη κατοχή Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, θεομηνία ή  άλλο σπουδαίο λόγο), είναι δυνατή η εγγραφή μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ύστερα από αίτηση του εισακτέου, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης.   

Η εγγραφή μπορεί να γίνεται με υποβολή της αίτησης απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων είτε με ταχυδρομική αποστολή.

Για την περίπτωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων  ή ταχυδρομικής αποστολής, απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του επιτυχόντος για την ολοκλήρωση της εγγραφής, η οποία εκδίδεται μέσω του ιστότοπου www.gov.gr.

Για την αίτηση εγγραφής ισχύει προθεσμία 45 ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής. Η εγγραφή ολοκληρώνεται ή μη, με αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος ή της Σχολής.

Σημειώνεται πως όσοι επιτυχόντες δεν εγγραφούν ούτε με τη συγκεκριμένη διαδικασία, χάνουν το ως άνω δικαίωμα εγγραφής.

Tags:
ΑΕΙ, ηλεκτρονική εγγραφή, φοιτητές, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK