09:55 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Την ικανοποίησή τους για την «ιστορική», όπως χαρακτηρίζουν την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, εξέφρασαν τα εργατικά συνδικάτα της χώρας.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δέχτηκαν με ικανοποίηση την ετυμηγορία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου ο «σκληρός πυρήνας» της κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «η Δημοκρατία νίκησε τον φασισμό! Οι δημοκρατικοί θεσμοί δικαίωσαν τον αντιφασιστικό αγώνα».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, κάνει λόγο για δικαίωση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

«Αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, για όλα τα θύματα της βίας της Χρυσής Αυγής, για όλα τα θύματα της ρατσιστικής βίας, για όλους εκείνους που ενώνουν τη φωνή τους στο μήνυμα κατά του φασισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας: έξω από τις ζωές μας – έξω από την κοινωνία» τονίζει.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης», η οποία «εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και θα μείνει στην ιστορία ως μία απόφαση-σταθμός».

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αισθάνεται δικαιωμένη για τη στάση που τήρησε όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην εγκληματική οργάνωση και για τους αγώνες που έδωσε μαζί με δεκάδες άλλα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα προκειμένου να οδηγηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη φυλακή» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Tags:
καταδίκη, ναζί, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, εφετείο, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK