03:38 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1147)
0 12
Βρείτε μας

Τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε Ιωάννινα και Κοζάνη, έφεραν μαζί τους και νέα έκτακτα μέτρα.

Σε «μίνι lockdown» για πέντε ημέρες, από την Τετάρτη 07-10-2020 και ώρα 22:00 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020, μπαίνουν Γιάννενα και Κοζάνη.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), το απόγευμα της Τετάρτης, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων της COVID-19 που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, τίθενται σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα, τα έκτακτα μέτρα είναι τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κ.λπ.

Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Προηγουμένως, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 407 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.947, εκ των οποίων το 55,9% άνδρες, ενώ 3.150 (15,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.559 (40,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1147)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός, Κοζάνη, Ιωάννινα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK