10:36 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο Οξφόρδης: Τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα (14)
0 02
Βρείτε μας

Σε λίγους μήνες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η άφιξη των πρώτων εμβολίων κατά της COVID-19, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με την AstraZeneca για την παραλαβή 3,5 εκατ. δόσεων εμβολίων για τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Alpha, η πρώτη παρτίδα με 3,5 εκατ. δόσεις θα φτάσει στην Ελλάδα έως το τέλος του 2020 και θα ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός με προτεραιότητα τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, υπάρχει συμφωνία και με την εταιρεία Johnson and Johnson για δόσεις του εμβολίου της τον Απρίλιο του 2021.

Ακόμη, δόσεις εμβολίου θα παρέχει και η εταιρεία Pfizer τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Όπως είχε κάνει γνωστό και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από περίπου ένα μήνα, η παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού για την Ελλάδα προβλέπονταν τον Δεκέμβριο.

«Η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προμήθεια εμβολίων. Έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία με AstraZeneca» δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

«Ο προγραμματισμός για την παραλαβή των δόσεων είναι ο Δεκέμβρης. Από τον Δεκέμβρη θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Reuters, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πληρώσουν τις διεκδικήσεις πάνω από ένα όριο κατά της AstraZeneca για ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου που παρασκευάζει. 

«Αν μια εταιρεία ζητήσει υψηλότερη τιμή, δεν δίνουμε τους ίδιους όρους» εξήγησε Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Θέμα:
Εμβόλιο Οξφόρδης: Τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα (14)
Tags:
θεραπεία, COVID-19, κορονοϊός, Ελλάδα, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, εμβόλια, εμβόλιο, AstraZeneca
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK