04:00 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 23
Βρείτε μας

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα και σειρά είχε ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη που διεκδικεί ελαφρυντικά, μετά τη καταδικαστική απόφαση για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«‘Eχω ένα κενό, κυρία δικαστή. Γιατί δεν ξέρω για ποιο πράγμα να ζητήσω ελαφρυντικά για τον κ. Κασιδιάρη» ήταν η απρόσμενη έναρξη της αγόρευσης για τα ελαφρυντικά ενός εκ των δύο συνηγόρων του καταδικασθέντα πολιτευτή (Δημοτικού Συμβούλου Αθηνών πλέον) της Χρυσής Αυγής (για  την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης), στην ιστορικής σημασίας σημερινή δίκη στο Εφετείο Αθηνών, που εξαφανίζει πολιτικά την Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Κασιδιάρης, σύμφωνα με την ίδια ομιλία «είναι ένα πρόσωπο παρεξηγημένο, προβεβλημένο αρνητικά, που υπέστη ορυμαγδό επιθέσεων έναν ορυμαγδό κυνηγητού μαγισσών. Λοιδορήθηκε όσο κανένας, προπηλακίστηκε όσο κανένας. Παρόλα αυτά άντεξε».

«Καταδικάστηκε για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Αλλά τι ακριβώς διηύθυνε;» αναρωτήθηκε θεατρικά ο συνήγορος.

«Διότι δεν του καταλογίζεται κάτι άλλο του κ. Κασιδιάρη για να μπορέσω να ζητήσω ελαφρυντικά. Δεν ξέρω αν είναι αυτός που έδινε τις εντολές. Θα ζητήσω για τον κ. Κασιδιάρη όλα τα ελαφρυντικά, αλλά περιμένω την απόφασή σας να τη δω γραμμένη» πρόσθεσε δεικτικά.

«Ο κ. Κασιδιάρης έχει μια διαδρομή. Είναι επιστήμων, εργαζόμενος, έχει μητρώο εργαζομένου, δραστηριότητα ως ελεγκτής τροφίμων, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις στην Κύπρο. Υπέστη πληθώρα ποινικών διώξεων που κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος σε άλλα δικαστήρια. Αυτό δεν συντείνει στα περί συννόμου βίου του; Είναι στοχοποιημένος, αλλά παρόλα αυτά εξελέγη τρεις τέσσερις φορές βουλευτής, και δημοτικός σύμβουλος. Μερίδα του λαού τον κρίνει άνθρωπο με κοινωνικό, πολιτικό, ανθρώπινο προφίλ που τον εκφράζει. Αυτό δεν συντείνει στα περί του συννόμου βίου. 200.000 άνθρωποι τον ψήφισαν» αναφώνησε ο συνήγορος υπεράσπισης βροντώντας τις γροθιές του και στη συνέχεια επικαλέστηκε «ένα κορυφαίο γεγονός» για λογαριασμό του χρυσαυγίτη σχετικά με την υπόθεση καταδίκης του.

Όπως είπε, ο κ. Κασιδιάρης «πήγε κατηγορούμενος, αλλά απαλλάχθηκε με βούλευμα συναδέλφων σας στην ίδια αίθουσα! Μπορεί να έχει δράση που δεν είναι αρεστή. Αν τον κρίνουμε για τον λόγο του, την νευρικότητά του να γράψουμε νέο κώδικα. Έχει λευκό ποινικό μητρώο όμως ο κ. Κασιδιάρης. Δεν κατηγορείται για κάτι άλλο πέραν της διεύθυνσης της οργάνωσης».

«Γιατί να μην αναγνωρίσουμε ελαφρυντικό; Επειδή τον λένε Κασιδιάρη και είναι στην ΧΑ και λένε όσα λένε;» κατέληξε ο δεύτερος συνήγορος, υψώνοντας εκ νέου τους τόνους.

Tags:
Μάγδα Φύσσα, Παύλος Φύσσας, εγκληματική οργάνωση, Εφετείο Αθηνών, εφετείο, δικαστήριο, ελαφρυντικά, δίκη, καταδίκη, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK