00:36 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Συνέχεια στη δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι αυτή την ώρα, με τους συνηγόρους του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, να επικαλούνται τους λόγους που πρέπει να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

«Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Μιχαλολιάκο για μη σύννομο βίο. Δεν έχει σύννομο βίο ο κ. Μιχαλοκιάκος; Αν δεν έχει ο κ. Μιχαλολιάκος, τότε ποιος έχει; Δεν έχει επειδή πήγε στις Θερμοπύλες; Επειδή έχει αντιπολιτευτικό, αντισυστημικό λόγο; Αυτό να το συζητήσουμε. Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο, τότε φταίω εγώ» δήλωσε με υψωμένη τη φωνή και σηκωμένο το δάχτυλο ο συνήγορος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Παπαδέλης.

Ακολούθως, στην ίδια γραμμή υποστήριξης, που ακολούθησε και για τον έτερο χρυσαυγίτη καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη, απευθυνόμενος στην έδρα πρόσθεσε: «Ανέμενα να ακούσω να μας πείτε η διεύθυνση [εγκληματικής οργάνωσης] που του αποδώσατε του κ. Μιχαλολιάκου, σε τι ακριβώς εντοπίζεται! Για να μπορέσω να εξηγήσω, να οριοθετήσω τις περιστάσεις. Δεν έχασα κρίσιμα σημεία της δίκης ώστε να μην καταλάβω τι ακριβώς διηύθυνε ο κ. Μιχαλολιάκος και πώς το διηύθυνε αυτό που αποκαλέσατε εγκληματική οργάνωση».

«Έχουμε μια μοναδικότητα σε αυτή τη δίκη, και το λέω με πικρία: αρχηγός πολιτικού κόμματος να βρίσκεται κατηγορούμενος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και εγώ να προσπαθώ να εικάσω σε τι συνίσταται η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» αναφώνησε εκ νέου ο συνήγορος, που τον ισχυρισμό του, περί μη γνώσης των λόγων καταδίκης του πελάτη του, τον αναίρεσε ο ίδιος, προσθέτοντας, λίγα λεπτά αργότερα: «Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται έχει αποδειχτεί ότι τα αγνοούσε».

Συνοψίζοντας, ο κ. Παπαδέλλης, ζήτησε, με προκλητική επιχειρηματολογία, ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής να απαλλαγεί, καθώς «δεν έχει καμία καταδίκη. Ίσα ίσα έχει παράξει έργο. Βοήθησε κόσμο, ανέδειξε κόσμο, παρήγαγε κοινοβουλευτικό έργο. Ο άνθρωπος αυτός εν αγνοία του σύρθηκε. Δεν είναι συμπεριφορά κοινωνίας, κοινωνικού πολιτισμού να φέρονται έτσι σε έναν κατηγορούμενο, όταν κάνουμε τους Δημοκράτες, όταν κάνουμε τους Αντι-ναζιστές είναι πανεύκολο. Πρόκειται περί ασέλγειας. Γιατί δεν έκανε το παραμικρό ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο κ. Μιχαλολιάκος είτε αρέσει είτε όχι είναι αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος».

Στον «μαραθώνιο» για ελαφρυντικά και η Ελένη Ζαρούλια 

Την απαλλαγή και της Ελένης Ζαρούλια από την καταδίκη της για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή, ζήτησε ο δικός της συνήγορος.

«Aν η κα Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου, θα καταδικαζόταν σήμερα;» αναρωτήθηκε ο δικηγόρος της συζύγου του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στην πολύωρη εν εξελίξει ακόμη διαδικασία στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, πλέκοντάς της το εγκώμιο ως μάνας, βουλευτού και ενεργού στα Κοινά πολίτη.

«Η κ. Ζαρούλια το σπούδασε, το μόρφωσε το παιδί της, ήταν πάντα σύννομη και πριν την είσοδό της στο Κοινοβούλιο υπήρξε ενεργός πολίτης στα Κοινά, δραστηριοποιούμενη σε φιλοζωϊκά σωματεία, χωρίς ανταλλάγματα, το έκανε αυθόρμητα» ξεκίνησε την αγόρευσή του ο δικηγόρος υπεράσπισης, υπερτονίζοντας επαναληπτικά ότι «η κα Ζαρούλια βρέθηκε ενώπιόν σας για μια ομιλία της στη Βουλή, με την οποία τάχθηκε υπέρ αυτού που αναγνωρίσατε σήμερα ως εγκληματική οργάνωση».

«Δεν τίθεται καμία αμφιβολία για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της» συνέχισε ο ομιλητής, ζητώντας να αναγνωριστεί για αυτήν το ελαφρυντικό του συννόμου προτέρου βίου, καθώς, επιπλέον: «Η κα Ζαρούλια έκανε το καθήκον της ως ελληνίδα βουλευτής, δεν περιφρόνησε τη Βουλή, δεν περιφρόνησε  το έργο της, δεν περιφρόνησε τους πολίτες της χώρας».

Tags:
νεοναζί, ναζί, εγκληματική οργάνωση, Εφετείο Αθηνών, εφετείο, δίκη, Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα, Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Μιχαλολιάκος, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK