18:04 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 02
Βρείτε μας

Οι συνήγοροι των Ν. Μίχου, Κ. Μπαρμπαρούση και Ηλ. Παναγιώταρου ζήτησαν -κατά περίπτωση- την αναγνώριση ελαφρυντικών μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

 Εριστικοί και άκρως προκλητικοί απέναντι στην έδρα, αμφισβητώντας μάλιστα την απόφασή της ευθέως για τη Χρυσή Αυγή, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μίχου, Κώστα Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά ζητήσαν, κατά περίπτωση, για τους πελάτες τους να ληφθούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Από το 2013 βρίσκεται σε πλήρη διαφωνία με τη Χρυσή Αυγή. Δεν παραποίησε την πραγματικότητα με ανδρισμό σε σχέση με τα τεκταινόμενα. Καταδίκασε την πολιτική βία. Απέτισε φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του ΝΜίχου, για τον οποίο μάθαμε για τη μεγάλη ζωοφιλία του και το ότι νυμφεύθηκε δυο φορές και, μάλιστα, την ίδια γυναίκα!

«Τιμωρείται ο Μπαρμπαρούσης διότι κάποια στιγμή πολιτεύθηκε, αφού δεν έχουμε την υπόλοιπη αιτιολογία της απόφασης. Δεν συμμετείχε σε καμία λήψη αποφάσεων» τόνισε ο δικός του συνήγορος.

Για τον Παναγιώταρο, ο δικηγόρος του επικαλέστηκε εκτός από τις τις αρετές της προσωπικότητάς του, τις 2.000 ερωτήσεις που υπέβαλε στη Βουλή, «πολλές από τις οποίες ήταν για τα ΑμεΑ», κάτι που «αντικατοπτρίζει την πολιτική του δράση», αλλά και το γεγονός ότι «λόγω των επιθέσεων που δέχθηκε, αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του».

Εξαιρετικά επιθετικός ήταν, κατά την αγόρευσή του, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Χρήστου Παππά, δηλώνοντας: «Έχει επηρεαστεί ξεδιάντροπα το ανεπηρέαστο της δικαιοσύνης, που έχει δεχτεί ένα bullying, το οποίο λέγεται αθέμιτη επιρροή».

Παρότι δεν αισιοδοξεί, όπως είπε, ότι το δικαστήριο έχει την άνεση να δώσει περισσότερα του ενός ελαφρυντικού, ζήτησε τα ίδια με τους προαναφερθέντες συνηγόρους για τον πελάτη του.

Πότε θα συνεχιστεί η δίκη

Η δίκη διεκόπη μόλις χωρίς την εισήγηση της εισαγγελέως και θα συνεχιστεί, την Πέμπτη (08/10), στις 12:30 το μεσημέρι.

Μετά την αγόρευσή της, αναμένεται η δευτερολογία των συνηγόρων των καταδικασθέντων.

Στο τέλος της δίκης, θα απαγγελθούν όλες οι ποινές.

Tags:
Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK