03:10 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (987)
0 11
Βρείτε μας

Για «καμπάνα κινδύνου για ενεργοποίηση των κατάλληλων επιπρόσθετων μέτρων» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική.

«Το lockdown υπάρχει μόνο σαν ακρότατο σενάριο, αν, π.χ., ξαφνικά γινόταν μια ανεξέλεγκτη γεωμετρική αύξηση χιλιάδων κρουσμάτων μέσα σε λίγες μέρες» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι το σενάριο αυτό δεν υπάρχει σε αυτά που εξετάζονται.

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Athens Voice», ο κ. Κικίλιας τόνισε πως τα πολλά ημερήσια κρούσματα αποτελούν «καμπάνα κινδύνου για ενεργοποίηση των κατάλληλων επιπρόσθετων μέτρων, όχι για να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο».

Όπως επισήμανε, «δεν μπορούμε να βάζουμε και να βγάζουμε τέτοια, ύστατα θα σας έλεγα, μέτρα, σταματώντας και επανεκκινώντας την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, κάθε λίγο. Όχι γιατί προέχει η οικονομία της ανθρώπινης ζωής, αλλά γιατί όπως είδαμε ήδη σε πολλές χώρες διαλύεται η κοινωνική συνοχή, αυξάνεται η ανυπακοή στις συστάσεις των ειδικών και το κυριότερο δεν αντέχει ψυχολογικά ο κόσμος που ήδη δοκιμάζεται επί μήνες».

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, μεγάλη αυτοσυγκράτηση, θα σας έλεγα ότι χρειάζεται ένα είδος "σοφίας" στο πώς χρησιμοποιεί ένα κράτος τα όπλα των απαγορεύσεων και των περιορισμών προς τους πολίτες του, ακόμη κι αν το κάνει για λόγους δημόσιας Υγείας» σχολίασε.

Ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, επισημαίνοντας ότι σε συνεργασία με τους ειδικούς, τους συναρμόδιους υπουργούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «προσπαθούμε να λειτουργούμε προλαμβάνοντας, ώστε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Οι λίγοι που συμπεριφέρονται με επιπολαιότητα, αδιαφορία, ακόμη και άρνηση σε σχέση με την ύπαρξη της πανδημίας ή άρνηση στην τήρηση των μέτρων προστασίας, μπορεί να πάρουν στον λαιμό τους, όπως λέμε, τους πολλούς» σχολίασε.

Για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο υπουργός επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τον κορονοϊό, ταυτόχρονα με τροχαία, εμφράγματα, καρδιαγγειακές παθήσεις, βαριές ασθένειες, όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν και το ΕΣΥ είναι εδώ για όλους μας. Κυρίως για τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν και δεν έχουν».

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο καθηγητής είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Όπως υπογράμμισε, ο κ. Τσιόδρας κάθε πρωί συμμετέχει στη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας και μετά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχει συνεργασία για όλα τα θέματα.

«Η προσφορά του είναι τεράστια και πολύ καθαρά σας λέω ότι ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον τόπο και τον άνθρωπο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (987)
Tags:
lockdown, COVID-19, πανδημία, Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, κρούσματα, Σωτήρης Τσιόδρας, κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK