18:56 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Τα περιοριστικά μέτρα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Δολιανά Ιωαννίνων θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Σε προληπτική καραντίνα τίθεται μέχρι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Δολιανά Ιωαννίνων, με κοινή υπουργική απόφαση. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τα περιοριστικά μέτρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία όσων διαμένουν στο Κέντρο, ενώ απαγορεύεται η είσοδος τρίτων προσώπων με την εξαίρεση του Διοικητή της δομής, των φορέων υποστήριξης διοικητικής διαχείρισης, των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το απόγευμα της Τετάρτης, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων της COVID-19 που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, τίθενται σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης.

Το «μίνι lockdown» θα έχει έχει ισχύ έως τις 12 Οκτωβρίου.

Εστία μετάδοσης μία βάπτιση στα Ιωάννινα

Όπως έχει γίνει γνωστό, μία βάπτιση στα Ιωάννινα έγινε εστία μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς επιβεβαιώθηκαν συνολικά επτά κρούσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, oι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από όσους ορίζει ο νόμος, ενώ το γλέντι έγινε στο Μέτσοβο.

Για προληπτικούς λόγους έκλεισαν τέσσερις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο, όπου έγινε το τραπέζι, και ένας φούρνος.

Τα μέτρα

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓ σε Ιωάννινα και Κοζάνη είναι σε ισχύ τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
  • Απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης.
  • Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κ.ά.
  • Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων, σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Ορίζεται μέγιστος αριθμός τεσσάρων ατόμων σε κάθε τραπέζι τους χώρους εστίασης. Εξαίρεση αποτελούν οι συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
Tags:
COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός, μετανάστες, Ιωάννινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK