07:34 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 04
Βρείτε μας

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ποινών στα μέλη της Χρυσής Αυγής έχει ξεκινήσει και το Sputnik απαντά σε τρία κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη φυλάκιση και τα πολιτικά δικαιώματα.

Λίγη ώρα προτού ξεκινήσει στο Εφετείο Αθηνών η δεύτερη ημέρα της ιστορικής δίκης για τη Χρυσή Αυγή, με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών που ζητήθηκαν χτες (στο τέλος της διαδικασίας αναμένεται να αποδοθούν και οι τελικές ποινές στους καταδικασθέντες), το Sputnik απαντά σε τρία κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις προβλέψεις του νόμου:

Ερώτηση 1: Διατηρούν οι καταδικασθέντες πολιτευτές της ΧΑ τα πολιτικά τους δικαιώματα (το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι);

Απάντηση: Ναι. Τα διατηρούν διότι καταργήθηκε η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από τον νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2019.

Ερώτηση 2: Σε ποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι εφέσιμο;

Απάντηση: Τα πάντα είναι εφέσιμα, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ποινή.

Ερώτηση 3: Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα; Τι σημαίνει στην πράξη η αναστολή της εκτέλεσης των ποινών από το δικαστήριο;

Απάντηση: Αν το δικαστήριο αναστείλει την εκτέλεση των ποινών, τότε οι καταδικασθέντες θα βρεθούν εκτός φυλακής με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Αν δεν ανασταλούν, τότε οι καταδικασθέντες θα πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή για να εκτίσουν τη ποινή.

Tags:
ποινή φυλάκισης, φυλάκιση, Χρυσή Αυγή, δικαστήριο, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK