18:17 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 31
Βρείτε μας

Την οργή του απέναντι στους δολοφόνους του παιδιού του πριν επτά χρόνια στο Κερατσίνι, εξέφρασε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης.

Για την τιμωρία που επιθυμεί ο ίδιος στα μέλη της Χρυσής Αυγής μίλησε στο Sputnik ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης σήμερα, λίγο προτού ξεκινήσει η δεύτερη ημέρα της δίκης.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος για το αποτέλεσμα της δίκης. Ανησυχώ ότι οι δολοφόνοι μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά. Δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι. Εγώ μπορώ να πω ότι θα ήθελα ίσως ακόμη και τη θανατική ποινή. Ακόμη, ίσως...Αφαίρεσε ζωή κάποιος. Εν ψυχρώ, όχι εν θερμώ; Πρέπει να του αφαιρείται επίσης. Αυτή είναι η τιμωρία. Το να τον κλείσουν μέσα τον φονιά με την τηλεόρασή του και να τον πληρώνουμε κιόλας δεν λογίζεται για τιμωρία. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να υπάρχουν δολοφόνοι! Μόνο έτσι θα πάψουμε να έχουμε φονιάδες, φοβάμαι, γύρω μας. 'Αλλος παραλογισμός είναι την ώρα που είσαι στη φυλακή καταδικασμένος για φόνο, συγχρόνως να μπορείς να πολιτεύεσαι. Αυτό δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρωί η Μάγδα και ο Παναγιώτης Φύσσας βρέθηκαν στο μνημείο του παιδιού τους στο Κερατσίνι.

Η κα Φύσσα φίλησε το μνημείο και μάζεψε μερικά από τα σημειώματα που έχουν αφήσει εκεί, ώστε να μη χαθούν. Από χθες δεκάδες άτομα αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στο σημείο.

Σε δήλωσή της στην ΕΡΤ η κα Φύσσα επανέλαβε πως η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου είναι δίκαιη.

«Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι εμείς χάνοντας το παιδί μας, δικαιωθήκαμε χθες» είπε, ωστόσο τονίζοντας πως η δικαίωση αφορά την κοινωνία και τους ανθρώπους που πάλεψαν για να βγει αυτή η ετυμηγορία.

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, με τη διαδικασία να κρίνεται πως θα είναι πολύωρη. 

Tags:
Χρυσή Αυγή, ποινές, πατέρας, Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK