08:53 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού οδήγησαν την Πολιτική Προστασία στην επιβολή μέτρων όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ο Δήμαρχος της περιοχής πάντως σήμερα δεν είδε όλους τους δημότες του να φορούν μάσκα.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Κοζάνη εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, χθες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την υπηρεσία μηνυμάτων του 112 και έστειλε μαζικό μήνυμα για υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Πέραν αυτού, στην Κοζάνη ισχύει η απαγόρευση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, απαγορεύονται πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, οι συναθροίσεις άνω των εννέα πολιτών και στους χώρους εστίασης επιτρέπεται στο ίδιο τραπέζι να κάθονται τέσσερα άτομα εκτός αν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού όπου επιτρέπονται έξι άτομα.

Τα μέτρα παρθήκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας καθώς τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου βρέθηκαν 21 θετικά κρούσματα, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου τρία θετικά και χτες Τετάρτη 7 Οκτωβρίου βρέθηκαν 29 θετικά κρούσματα.

Μιλώντας στο Sputnik ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ήταν προβληματισμένος για τη διαμορφωθείσα κατάσταση ενώ πρέπει να τονιστεί ότι και στο πρώτο κύμα της πανδημίας η περιοχή κατέγραψε αρκετά κρούσματα.

«Και τα κρούσματα της Δευτέρας και τα χτεσινά ήταν πολλά και νομίζω ότι ήταν επιβεβλημένη η λήψη των μέτρων γιατί φαίνεται να ξέφυγε η κατάσταση από τον έλεγχο. Είχαμε για μεγάλο διάστημα καταγραφή κρουσμάτων όχι πάρα πολλών αλλά μετά τα χτεσινά και τα προχτεσινά είναι ανησυχητικό» είπε ο κ. Μαλούτας.

Ο κ. Μαλούτας δεν θεωρεί ότι η πλειονότητα των πολιτών της Κοζάνης έχει χαλαρώσει έναντι του κορονοϊού, ωστόσο αναφέρθηκε στη «συνήθη συμπεριφορά των νεαρών που δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει στα μέτρα».

Σε ερώτηση για το εάν σήμερα οι κάτοικοι της Κοζάνης φορούν μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ο κ. Μαλούτας παραδέχτηκε ότι «δεν φορούν όλοι» και πρόσθεσε ότι ο Δήμος προσπαθεί με πείσει τους κατοίκους να τηρούν τα μέτρα.

«Προσπαθούμε με δράσεις ευαισθητοποίησης να ενημερώνουμε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα» σημείωσε.

Στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης από το πρώτο κύμα της πανδημίας υπάρχει μόνιμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και, όπως είπε, ο Δήμαρχος αναμένεται «να εντατικοποιήσει τους ελέγχους και τα τεστ».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα στην Κοζάνη ισχύουν για πέντε ημέρες, από χτες Τετάρτη 7 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Tags:
μάσκα, 112, Νίκος Χαρδαλιάς, Κοζάνη, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK