03:25 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η εισαγγελέας στη Δίκη της Χρυσής Αυγής απέρριψε ελαφρυντικά για τους επτά που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αλλαγή επήλθε στην πρόταση σχετικά με τους 11 που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Παραμένει η πρόταση της εισαγγελέως για τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών στα επτά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο, αλλαγή επήλθε σε ό,τι αφορά τους 11 καταδικασθέντες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Στην εισαγγελική της πρόταση η Αδαμαντία Οικονόμου είχε προτείνει για τους: Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση να αναγνωριστεί ένα επιμέρους ελαφρυντικό του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα για το αν μέλος καταδικασθεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν έχει τελέσει κακουργηματική πράξη στο παρελθόν.

Το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν ζητήσει οι συνήγοροι των συγκεκριμένων κατηγορούμενων και μετά την αρχική τοποθέτηση της εισαγγελέως ακολούθησε διαμαρτυρία των συνηγόρων των υπόλοιπων εκ των 11 καταδικασθέντων για συμμετοχή που ζήτησαν να συμπεριληφθούν και οι δικοί τους πελάτες, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας να διευρύνει την πρόταση και για τους υπόλοιπους.

Tags:
ελαφρυντικά, εισαγγελέας, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK