04:42 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Βουλή αποφάσισε να φέρει ο υπουργός Μάκης Βορίδης έναν αυστηρότερο πειθαρχικό κώδικα για όσους έχουν βασανίσει ζώο.

Την αυστηροποίηση των ποινών για τους βασανιστές ζώων προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε να φέρει στη Βουλή έναν αυστηρότερο πειθαρχικό κώδικα για όσους προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Αφορμή για αυτή την κίνηση στάθηκε το πρόσφατο περιστατικό με τον ακρωτηριασμό σκύλου στα Χανιά, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό ανέδειξε την «αναγκαιότητα» ενός αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου για τέτοιου τύπου υποθέσεις.

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου, που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, το επόμενο χρονικό διάστημα «θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία».

Σημειώνεται ότι το περιστατικό κακοποίησης σκύλου στα Χανιά σόκαρε με την πρωτοφανή σκληρότητα του δράστη που κρέμασε το ζώο και του έκοψε τους όρχεις με ψαλίδι.

Ο δράστης ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον υπάλληλο που φέρεται να έχει διαπράξει την αποτρόπαια πράξη, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Tags:
νόμος, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, Βουλή, βασανιστήρια, ζώα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK