06:14 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 21
Βρείτε μας

Την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και την αισιοδοξία της για τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε η αδερφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη.

Ως ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής η Ειρήνη, αδερφή του Παύλου Φύσσα.

Σε δήλωσή της στο Sputnik, στο εφετείο Αθηνών τη δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης, η Ειρήνη Φύσσα υπογράμμισε: «Περιμένω την ανώτατη ποινή. Αλλά δεν σταματάει τίποτα εδώ! Δεν σταματά ο Φασισμός με μια δίκη. Θα συνεχίσει να είναι μπροστά μας και εμείς θα πολεμάμε. Αλλά αυτό που έγινε χτες, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης θα μείνει στην ιστορία. Είμαι αισιόδοξη για τις ποινές. Έχω εμπιστοσύνη στο δικαστήριο».

Νωρίτερα σήμερα, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, μιλώντας στο Sputnik, εξέφρασε την οργή του του απέναντι στους δολοφόνους του παιδιού του και μίλησε για την τιμωρία που επιθυμεί ο ίδιος στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος για το αποτέλεσμα της δίκης. Ανησυχώ ότι οι δολοφόνοι μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά. Δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι. Εγώ μπορώ να πω ότι θα ήθελα ίσως ακόμη και τη θανατική ποινή. Ακόμη, ίσως... Αφαίρεσε ζωή κάποιος. Εν ψυχρώ, όχι εν θερμώ; Πρέπει να του αφαιρείται επίσης. Αυτή είναι η τιμωρία. Το να τον κλείσουν μέσα τον φονιά με την τηλεόρασή του και να τον πληρώνουμε κιόλας δεν λογίζεται για τιμωρία. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να υπάρχουν δολοφόνοι! Μόνο έτσι θα πάψουμε να έχουμε φονιάδες, φοβάμαι, γύρω μας. Άλλος παραλογισμός είναι την ώρα που είσαι στη φυλακή καταδικασμένος για φόνο, συγχρόνως να μπορείς να πολιτεύεσαι. Αυτό δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, απέρριψε τα ελαφρυντικά τόσο για τους επτά που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όσο και για τους 11 που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Tags:
ναζί, εγκληματική οργάνωση, εφετείο, δίκη, Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK