19:49 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (890)
0 0 0
Βρείτε μας

Κάθε δύο βδομάδες θα διενεργούνται τεστ κορονοϊού σε δομές ηλικιωμένων που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τόνισε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιο Προσαλίκα, για την αποφάσεις που έλαβε χθες (7/10) η Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών Ομάδων σχετικά με τις δομές ηλικιωμένων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει αυτής της απόφασης, σε όλες τις δομές που βρίσκονται σε επιβαρυμένες από την πανδημία περιοχές θα διενεργούνται κάθε δύο εβδομάδες μοριακά τεστ κορονοϊού.

Παράλληλα, η υφυπουργός τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ιό όπως έχουν οριστεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη συζήτηση, τέθηκε και η δέσμευση από πλευράς των δομών για αυστηρή τήρηση αυτών των πρωτοκόλλων.

Εν κατακλείδι, συζητήθηκαν και οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις όσων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν πληρούν τους όρους λειτουργίας καθώς και οι ποινές που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (890)
Tags:
ηλικιωμένοι, κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, COVID-19, γηροκομείο, υπουργός Εργασίας, κορονοϊός, Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK