09:07 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 21
Βρείτε μας

Διακοπή της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, για αύριο, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρχει ακόμα απόφαση για τα ελαφρυντικά.

Αύριο, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, μια απόφαση που προκάλεσε σοκ σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 11:00 το πρωί, με τις δευτερολογίες συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να αποφασίζει επί των ελαφρυντικών.

Πιθανότατα, η απόφαση για τις ποινές να εκδοθεί αύριο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να μην υπάρξουν ελαφρυντικά για τα επτά ηγετικά στελέχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, οι επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τους οποίους η εισαγγελέας ζητά να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά είναι οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Ηλίας Παναγιώταρος.

Για τους υπόλοιπους 11 που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση η εισαγγελέας αρχικά πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από τους τρεις: Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Για τους τρεις συγκεκριμένους καταδικασθέντες προτείνει να αναγνωριστεί ένα επιμέρους ελαφρυντικό του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα και προβλέπεται αν ένα μέλος καταδικασθεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν έχει τελέσει κακουργηματική πράξη στο παρελθόν.

Το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν ζητήσει οι συνήγοροι των συγκεκριμένων κατηγορούμενων και μετά την αρχική τοποθέτηση της εισαγγελέως ακολούθησε διαμαρτυρία των συνηγόρων των υπόλοιπων εκ των 11 καταδικασθέντων για συμμετοχή που ζήτησαν να συμπεριληφθούν και οι δικοί τους πελάτες, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας να διευρύνει την πρόταση και για τους υπόλοιπους.

Τι αναφέρουν στο Sputnik ο πατέρας και η αδερφή του Παύλου Φύσσα

Νωρίς το απόγευμα, η αδερφή του Παύλου Φύσσα, μίλησε στο Spuntik για την καταδικαστική απόφαση, την οποία χαρακτήρισε ως «ιστορική», εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και την αισιοδοξία της για τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους.

«Περιμένω την ανώτατη ποινή. Αλλά δεν σταματάει τίποτα εδώ! Δεν σταματά ο Φασισμός με μια δίκη. Θα συνεχίσει να είναι μπροστά μας και εμείς θα πολεμάμε. Αλλά αυτό που έγινε χτες, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης θα μείνει στην ιστορία. Είμαι αισιόδοξη για τις ποινές. Έχω εμπιστοσύνη στο δικαστήριο» υπογράμμισε μιλώντας στο Sputnik η Ειρήνη Φύσσα.

Ταυτόχρονα, και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, σε δηλώσεις του στο Sputnik, εξέφρασε την οργή του του απέναντι στους δολοφόνους του παιδιού του και μίλησε για την τιμωρία που επιθυμεί ο ίδιος στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος για το αποτέλεσμα της δίκης. Ανησυχώ ότι οι δολοφόνοι μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά. Δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι. Εγώ μπορώ να πω ότι θα ήθελα ίσως ακόμη και τη θανατική ποινή. Ακόμη, ίσως... Αφαίρεσε ζωή κάποιος. Εν ψυχρώ, όχι εν θερμώ; Πρέπει να του αφαιρείται επίσης. Αυτή είναι η τιμωρία. Το να τον κλείσουν μέσα τον φονιά με την τηλεόρασή του και να τον πληρώνουμε κιόλας δεν λογίζεται για τιμωρία. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να υπάρχουν δολοφόνοι! Μόνο έτσι θα πάψουμε να έχουμε φονιάδες, φοβάμαι, γύρω μας. Άλλος παραλογισμός είναι την ώρα που είσαι στη φυλακή καταδικασμένος για φόνο, συγχρόνως να μπορείς να πολιτεύεσαι. Αυτό δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Tags:
Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα, εγκληματική οργάνωση, διακοπή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK