19:56 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (891)
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απεύθυνε έκκληση για εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί, ενώ επισήμανε ότι τα νέα κρούσματα στην Αττική δείχνουν να σταθεροποιούνται.

Στους ειδικούς παρέπεμψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ωστόσο, τόνισε ότι η γενικευμένη χρήση μάσκας στην Αττική αποτελεί πιθανό μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι τον πρώτο λόγο σε αυτό τον έχουν οι ειδικοί επιστήμονες με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση και λαμβάνει τις αποφάσεις, μετά τις εισηγήσεις τους.

Απηύθυνε έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, «πριν φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε νέα». Επεσήμανε ότι τα κρούσματα στην Αττική δείχνουν να σταθεροποιούνται κι αυτό δείχνει ότι τα μέτρα φέρουν αποτελέσματα, αλλά αντίθετα υπάρχει έξαρση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown, επισήμανε ότι αυτό αποτελεί την ύστατη λύση, καθώς θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ υπογράμμισε ότι συνεχώς προστίθενται νέες στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν 50 νέες από τον πρωθυπουργό. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με την υπεύθυνη, κυρία Κοτανίδου, οι αντοχές του συστήματος θα αρχίσουν να δοκιμάζονται όταν οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 100 και θα πλησιάσουν τους 150.

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2021, καθώς πολλά εμβόλια φιλοδοξούν να είναι έτοιμα από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τα μέσα του επόμενου και θα βοηθήσουν να επανέλθουμε σε μερική κανονικότητα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (891)
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, μάσκα, κορονοϊός, COVID-19, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK