17:33 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, απαντά στην Ιωάννα Μάνδρου για όσα ειπώθηκαν σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ για τη Μάγδα Φύσσα.

Απάντηση στην Ιωάννα Μάνδρου που σε τοποθέτησή της σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, μιλώντας για τη Μάγδα Φύσσα «είναι μια γυναίκα που ζει στο Πέραμα […]. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;» έδωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Λαγουδάκης.

Τι είπε η Ιωάννα Μάνδρου

«Αυτή η γυναίκα δεν είναι μια γυναίκα διανοουμένη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μια γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μια γυναίκα η οποία είχε έναν άνδρα ναυτεργάτη, δηλαδή που όποτε είχε δουλειά δούλευε, στη χάση και στη φέξη, δηλαδή σε αυτό που λέμε σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Γιατί την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;» ήταν η σχετική αναφορά της δημοσιογράφου.

Νέα ανάρτηση της δημοσιογράφου

Μετά τον σάλο και τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε στο Τwitter, η Ιωάννα Μάνδρου επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Facebook.

«Δεν προέβην σε κανένα κοινωνικό ή άλλο διαχωρισμό για τη μητέρα Φύσσα στην οποία δημόσια και κατ’ επανάληψη έχω εκφράσει τον σεβασμό μου, όπως έκανα και σήμερα το πρωί. Μίλησα για την εμφάνισή της για να καταδείξω το συγκροτημένο της προσωπικότητά της και επαίνεσα δημόσια την παρουσία της στη δίκη και ως μάνα και ως πολίτη και ως σύμβολο της αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου. Αλλού αυτά. Όχι σε μένα. Η αλητεία και η εκτόξευση λάσπης σε μένα δεν πιάνουν. Αλλού παιδιά» σημείωσε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.

Λοιπόν. Ας αφήσουμε τη λάσπη και τα fake news. Ανήκω σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή έχω δώσει δημοσιογραφικές...

Δημοσιεύτηκε από Ιωάννα Μάνδρου στις Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

Η απάντηση από τον δήμαρχο Περάματος

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «μάλλον η κα Μάνδρου μπερδεύτηκε, καθώς νόμιζε πως μιλάει με εκείνους που θεωρούν την πλειοψηφία των ανθρώπων "πλέμπα", χωρίς ποιότητα, αισθητική και επίπεδο. Αυτοί οι πληβείοι -κατ’ αυτούς- όταν αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να κατηγορούνται για αναρχία και διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης».

Στη συνέχεια μάλιστα, πρόσθεσε: «Θα ήταν τιμή μας η κα Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα, αλλά διαμένει στο γειτονικό Κερατσίνι, περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά είναι η μάνα του αντιφασιστικού αγώνα, συνεπώς και του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου».

Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την απρεπή τοποθέτηση της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου ...

Δημοσιεύτηκε από Giannis Lagoudakis στις Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020
«Να την πληροφορήσουμε επίσης πως οι γυναίκες των περιοχών μας είναι ευπρεπείς, καλοντυμένες, εργάζονται με φιλοτιμία και αξιοπρέπεια, είναι άξιες μητέρες, εκφράζουν μεστό λόγο, ενώ ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν κάποιο λάθος. Το τελευταίο προτέρημα θα ήταν καλό να το λάβει υπόψιν της η κα Μάνδρου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εκφράζει δημόσιο λόγο. Το λιγότερο που αναμένουμε από εκείνη είναι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από όλες τις γυναίκες της πόλης του Περάματος» ήταν το μήνυμα του δημάρχου.

Νέες διευκρινίσεις της Ιωάννας Μάνδρου

Τέλος, εμφανιζόμενη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑϊ, η κα Μάνδρου επεσήμανε πως πέρα από το γεγονός ότι η Μάγδα Φύσσα δεν έλειψε ούτε μέρα από τη δίκη που διήρκησε πεντέμισι χρόνια, ενώ διαθέτει τεράστια ψυχική αντοχή και σε δύσκολες εποχές σηματοδότησε πως το ναζιστικό φαινόμενο έπρεπε να αντιμετωπιστεί και γι' αυτό της αξίζει: «σεβασμός».

Tags:
εγκληματική οργάνωση, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα, δήμαρχος, Πέραμα, δημοσιογράφος, δημοσιογραφία, ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK