05:27 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο Έλληνας τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς απέστειλε εξώδικο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ζητώντας να ανακαλέσει τις δηλώσεις του με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την οργή του γνωστού τραγουδιστή Σάκη Ρουβά προκάλεσε η πρόσφατη αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, σε ομιλία του στην Βουλή που τον συμπεριέλαβε στους καλλιτέχνες που στήριξαν τη Χρυσή Αυγή, εν μέσω και της πολύκροτης δίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πολάκης, αναφέρθηκε στον Σάκη Ρουβά, τον Νότη Σφακιανάκη, τον Πέτρο Γαϊτάνο, τον Νίκο Βέρτη, τον Γιάννη Πλούταρχο και τη Σαμπρίνα, σημειώνοντας πως θα πρέπει «να θυμόμαστε ποιοι από το μουσικό και καλλιτεχνικό στερέωμα ξέπλεναν τους ναζί».

«Ήθελα να ήξερα, πού θα κρυφτεί ο  Σάκης ο Ρουβάς, που έλεγε "δεν με τρόμαξε καθόλου η Χρυσή Αυγή. Αυτά είναι απόρροια αυτού που συμβαίνει"; Πού θα κρυφτεί ο Νότης Σφακιανάκης, που έλεγε ότι "εγώ ψήφισα τη Χρυσή Αυγή"; Πού θα κρυφτεί ο Πέτρος Γαϊτάνος, που έλεγε "μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής"; Πού θα κρυφτεί εκείνη η Σαμπρίνα, που έλεγε "υποστηρίζω τον Νότη και τον Στιβ Γιατζόγλου που παρακολούθησαν εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής"; Πού θα κρυφτεί ο Βέρτης, που έλεγε ότι "από τα 100 που θα πει η Χρυσή Αυγή τα 10 είναι καλά"; Ή ο Πλούταρχος, που έλεγε τα σλογγανάκια "ακραία δεξιά, ακραία αριστερά, τα λένε για να φοβίσουν τον κόσμο και να μην πάει στη Χρυσή Αυγή"; Πού θα κρυφτούν αύριο όλοι αυτοί;» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο ημέρες.

Η απάντηση του Σάκη Ρουβά

Η ομιλία του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Έλληνα καλλιτέχνη ο οποίος σε εξώδικη δήλωσή του τονίζει πως έμεινε έκπληκτος από τις εν λόγω αναφορές και πως «ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δήθεν παρείχα "ξέπλυμα" στη Χρυσή Αυγή και συνέβαλα προκειμένου η Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου».

«Αρκεί μία απλή ανάγνωση των δηλώσεών μου, τις οποίες επικαλεστήκατε, προκειμένου να αντιληφθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ότι ουδεμία στήριξη παρείχα στη Χρυσή Αυγή, αφού είναι γνωστά τόσο τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η απόλυτη προσήλωσή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας μας, αλλά και η απερίφραστη και κατηγορηματική μου αντίθεση σε κάθε είδους βία και τους θιασώτες της, από όπου κι αν προέρχονται» αναφέρει ακόμη ο κ. Ρουβάς.

Ακόμη, επισημαίνει πως από τις δηλώσεις του συμπεραίνεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν τον τρόμαξε και δεν τον τρομάζει, όχι επειδή την υποστηρίζει, αλλά γιατί, κατά τη γνώμη του, πρέπει να μη στεκόμαστε με φόβο απέναντι σε τέτοιου είδους μορφώματα αφού μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Δημοσιεύτηκε από Sakis Rouvas στις Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020
«Με τις δηλώσεις σας ξεπεράσατε πραγματικά κάθε θεμιτό όριο. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι οι ίδιες οι ενέργειές σας –και όχι οι δικές μου τοποθετήσεις– δοκιμάζουν τις δημοκρατικές αρχές της χώρας μας» τονίζει ακόμη ο τραγουδιστής και καλεί τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει άμεσα «τα όσα προσβλητικά, ψευδή και συκοφαντικά» ανέφερε για το πρόσωπό του, αλλιώς «θα προβώ στην άσκηση κάθε δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».
Tags:
τραγουδιστής, ναζισμός, ναζί, εφετείο, δίκη, εγκληματική οργάνωση, ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, Σάκης Ρουβάς, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK