18:26 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Την ικανοποίησή για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που έπαιξε κεντρικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που έπαιξε κεντρικό ρόλο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την ικανοποίησή της για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι είχε δεχθεί «φάκελο με σφαίρες» κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της δικογραφίας. Όπως ανέφερε, αυτή η απειλητική ενέργεια δεν έκαμψε ούτε αυτήν αλλά ούτε και τους συνεργάτες της καθώς θέλησαν από κοινού να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους.

«Εκπλήρωσα ευσυνείδητα το καθήκον μου, αισθάνθηκα ικανοποίηση και υπερηφάνεια γιατί επιτέλεσα το καθήκον μου με ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα, αμεροληψία κρίνοντας κατά συνείδηση και υπακούοντας στον νόμο, αισθάνομαι ικανοποίηση και υπερηφάνεια γι' αυτό» επισήμανε. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κουτζαμάνη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημοσίως τους συνεργάτες της στην υπόθεση δηλαδή τους εισαγγελείς Βουρλιώτη, Ντογιάκο, καθώς και τις κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως μετά την ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα, και ύστερα από διάφορες άλλες εγκληματικές πράξεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χρυσή Αυγή ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας διαβίβασε αναφορά σχετικά με διαβιβαστικά δικογραφιών για ποινικές περιπτώσεις.

«Ήταν μόλις δύο μήνες που είχα επιλεγεί στην εισαγγελία [...] παράλληλα αναφερόταν στο συνοδευτικό έγγραφο ότι η δραστηριότητα εκτρέπεται των ορίων των μεμονωμένων περιστατικών προκαλεί το δημόσιο αίσθημα θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιά τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Είχα πλήρη συνείδηση όταν έλαβα το έγγραφο της ευθύνης και των κίνδυνων που διέτρεχα. Τα πρόσωπα που θα ερευνούσαμε ήταν εκλεγμένοι βουλευτές επομένως υπήρχαν παρά πολλοί κίνδυνοι έπρεπε να γίνουν χειρουργικές κινήσεις, έπρεπε να ήμουν ακόμα πιο προσεκτική» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ισχυρίστηκε πως οι δικαστές έκαναν τη δουλειά τους σύμφωνα με τα στοιχεία και όχι σύμφωνα με τον κόσμο που βρισκόταν έξω από το Εφετείο ενώ χαρακτήρισε ως «ανταμοιβή» την απόφαση όλων των συναδέλφων που επεξεργάστηκαν τη δικογραφία και λειτούργησαν με αμεροληψία.

Εν κατακλείδι παραδέχτηκε το γεγονός πως η διαδικασία στο ακροατήριο κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή πάνω από πέντε χρόνια.

Tags:
ποινή φυλάκισης, ποινή, εφετείο, Εφετείο Αθηνών, δικαστήριο, Άρειος Πάγος, εγκληματική οργάνωση, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK