20:45 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Επιχειρησιακά έτοιμη είναι η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, όταν ανακοινωθούν οι ποινές από το δικαστήριο.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) για τις συλλήψεις που σχετίζονται με τη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία, την Παρασκευή (09/10), μπαίνει στην τρίτη ημέρα της διαδικασίας των ελαφρυντικών των καταδικασθέντων.

Σχετικά με τον Γιάννη Λαγό, που είναι ευρωβουλευτής και -πιθανότατα- βρίσκεται στις Βρυξέλλες, οπότε για τη σύλληψή του θα αρθεί η ασυλία που απορρέει από τη συγκεκριμένη ιδιότητά του, θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα, το οποίο θα εκτελεστεί από τις βελγικές Αρχές και ο καταδικασθείς θα εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί για τον Γερμενή, ο οποίος είναι επιστημονικός σύμβουλος του Λαγού στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει ασυλία.

Όσον αφορά στον Γιώργο Ρουπάκια, που είναι ο καθ' ομολογίαν καταδικασθείς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, με τη μέγιστη ποινή η οποία μπορεί να του επιβληθεί, να είναι η ισόβια κάθειρξη.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που θα ενεργοποιηθεί με την ανακοίνωση των ποινών

Αστυνομικές πηγές εξηγούσαν πως το σχέδιο, για το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόλυτη -όπως είναι λογικό- μυστικότητα, ο μηχανισμός της σύλληψης είναι άριστα δουλεμένος και η Aστυνομία πανέτοιμη σε όλα τα επίπεδα επιχειρησιακά.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που θα βρεθούν αντιμέτωπα με άμεση σύλληψη, παρακολουθούνται ήδη στενά μεν διακριτικά δε, κατά τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ανακοίνωση των ποινών θα φέρει άμεση σύλληψη, μετάβαση στο Μεταγωγών και από εκεί στον Κορυδαλλό αν, βέβαια, η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Εάν, πάλι, δοθούν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών, τότε η κατάσταση διαφοροποιείται και ο στενός κλοιός της παρακολούθησης χαλαρώνει, με το επιχειρησιακό σχέδιο να «παγώνει» για την ώρα.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, δήλωσε στο Sputnik:

«Από την εμπειρία μου και την αίσθηση που έχω τώρα, η Αστυνομία με βάση τα αποτυπώματα των κατηγορουμένων που έχει στα χέρια της και τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο δικαστήριο είναι έτοιμη να κινηθεί άμεσα. Υπάρχει προετοιμασία -τι κάνουν και πώς κινούνται τώρα τα μέλη- για τη σύλληψη αυτών για τους οποίους ελλοχεύει ποινή φυλάκισης. Αυτό είναι δεδομένο».
Tags:
σύλληψη, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK