15:28 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (910)
0 11
Βρείτε μας

«Η καθολική χρήση μάσκας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα» δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό και την αυστηρή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα ημερήσια κρούσματα θα αυξηθούν περαιτέρω. 

«Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν παραπάνω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα» επισήμανε.

Εκφράζοντας πάντως την εκτίμησή του ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000, ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.

Όπως υπογράμμισε, η καθολική χρήση μάσκας με σοβαρή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα.

Όσον αφορά στη λήψη επιπλέον μέτρων, όπως η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση στην Αττική, σημείωσε ότι θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».

«Δυναμικό μέτρο θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (910)
Tags:
θάνατοι, εισαγόμενα κρούσματα, COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK