23:42 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

O συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος διασαφήνισε σήμερα πως παρά την καταδίκη του Γιάννη Λαγού, αυτός δεν πρόκειται να χάσει την έδρα του στην Ευρωβουλή.

Ο Γιάννης Λαγός, ένας από τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής. δεν μπορεί να φύγει από την Ευρωβουλή και να χάσει την έδρα του, σύμφωνα με τον συνταγματολόγο Κώστα Χρυσόγονο.

«Δεν υπάρχει τρόπος έκπτωσης από το αξίωμά του. Και πάλι Χρυσαυγίτης θα έπαιρνε την έδρα, ο επόμενος σε σταυρούς» ανέφερε.

Ο ίδιος τονίζει πως ο, ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, μπορεί να συλληφθεί και να εκτίσει την ποινή του, να είναι κρατούμενος και ταυτόχρονα ευρωβουλευτής και πως το συγκεκριμένο αξίωμα δεν μπορεί να το χάσει.

«Θεωρητικά θα είναι ευρωβουλευτής. Θα μισθοδοτείται κανονικά, δεν ξέρω για τους συνεργάτες του τι θα γίνει» σημείωσε.

Ο συνταγματολόγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως η εκλογή των ευρωβουλευτών, όπως και τα κολλήματα και τα ασυμβίβαστα ρυθμίζονται από τις νομοθεσίες των κρατών-μελών, δεν ρυθμίζονται κατά ενιαίο τρόπο.

«Άρση ασυλίας θα γίνει, θα χρειαστεί βέβαια κάποιο διάστημα. Έχει καταργηθεί η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκπτωση».

Τέλος, σημειώνει πως όμως ακόμα και αν δεν είχε ψηφιστεί ο νέος ΠΚ το Σύνταγμα απαιτεί να έχει γίνει αμετάκλητη η καταδίκη προκειμένου να χάσει τα πολιτικά του δικαιώματα.

Tags:
φυλακή, ευρωβουλευτής, ευρωβουλευτές, Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK