04:17 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας

Συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τη διαδικασία να αναμένεται να είναι για άλλη μία μέρα πολύωρη.

Συνεδριάζει για τρίτη συναπτή ημέρα το τριμελές σώμα του Εφετείου Αθηνών για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Η δίκη διεκόπη ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από τη δεύτερη μαραθώνια συνεδρίαση, κατά την οποία ανακοινώθηκε η εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου για την αναγνώριση ελαφρυντικών σε ορισμένους εκ των καταδικασθέντων.

Πρόκειται για όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν έχουν τελέσει κακουργηματική πράξη στο παρελθόν. Η πρότασή της δεν αφορά τον σκληρό πολιτικό πυρήνα που κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Ηλία Παναγιώταρο.

Οι συνήγοροι αυτών θα τοποθετηθούν σήμερα επί τους ελαφρυντικών που θέλουν για τους εντολείς τους, ενώ στη συνέχεια η έδρα θα αποσυρθεί προκειμένου να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών. Επόμενη πράξη είναι η ανάγνωση της λίστας των καταδικασθέντων με την επισήμανση «ένοχος με τα συγκεκριμένα ελαφρυντικά» ή «ένοχος χωρίς ελαφρυντικά».

Η εισαγγελέας, στη συνέχεια, θα παρουσιάσει την πρότασή της επί των ποινών, οι συνήγοροι θα αγορεύσουν επί της πρότασης και το δικαστήριο θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση. 

Μεγάλη είναι πιθανότητα οι αποφάσεις για τις ποινές να αποδοθούν τη Δευτέρα ή ακόμη και την Τρίτη.

Νεα μηνύματα
 • 17:03

  Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων

 • 16:41

  Ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά

 • 16:20

  Την αγιοποίηση του Παύλου Φύσσα από την Εκκλησία επιθυμεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

  Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη

  Βούλτεψη: Να αγιοποιηθεί ο Παύλος Φύσσας - Βίντεο

  Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη εκτίμησε πως ο Παύλος Φύσσας θα πρέπει να αγιοποιηθεί από την Εκκλησία.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 15:45

  Δικηγόρος Λάγου: ‘Εχουν τάξει τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο

  Ο Γιώργος Λαγός της Χρυσής Αυγής

  Συνήγορος Λαγού: «Πρέπει να μείνει στο Ευρωκοινοβούλιο, στον Ρωμανό επέτρεψαν να είναι φοιτητής»

  Να παραμείνει στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε ο δικηγόρος του καταδικασθέντα Γιάννη Λαγού. «Αλίμονο αν η Δημοκρατία κινδύνευε από τον Μπαρμπαρούση και τη Ζαρούλια!».
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 15:12

  Γεννηματά : Η κυβέρνηση να φέρει τώρα ρύθμιση για να μην έχει πολιτικά δικαιώματα η Χρυσή Αυγή

  Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε ξανά την κυβέρνηση να φέρει άμεσα ρύθμιση για να μην έχει πολιτικά δικαιώματα η Χρυσή Αυγή μετά την δικαστική απόφαση ότι λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση.

  «Κύριε Μητσοτάκη αρνηθήκατε χθες να αποδεχθείτε την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής, για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στερούσε τα πολιτικά δικαιώματα από τη Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της. Αποδεχθείτε, έστω και τώρα, τη σχετική τροπολογία μας ή φέρτε άμεσα σχετική ρύθμιση. Αυτός είναι ο δρόμος αλλιώς η υποκρισία θα περισσεύει», τόνισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε πως «μετά την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εκείνο που προέχει είναι να τελειώνουμε οριστικά με τους νεοναζί».

 • 14:56

  Τι ελαφρυντικά ζητά ο Ηλίας Κασιδιάρης - Απάντηση της οικογένειας Φύσσα μέσω Sputnik

  Απολογία του Ηλία Κασιδιάρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

  Δίκη Χρυσής Αυγής: Η γραμμή της υπεράσπισης Κασιδιάρη - Απάντηση της οικογένειας Φύσσα μέσω Sputnik

  «Δεν διέπραξε κανένα έγκλημα ο κ. Κασιδιάρης» επιμένει ο συνήγορος του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τι απαντά η οικογένεια του Παύλου Φύσσα μέσω Sputnik.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 14:26

  Άγνωστο το πότε ανακοινώνονται οι ποινές

  Άγνωστο απομένει ακόμη το πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν οι ποινές για τους καταδικασθέντες. 

 • 14:24

  Σήμερα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

  Η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε πως η έδρα θα συσκεφθεί σήμερα επί των ελαφρυντικών και θα ανακοινώσει την απόφασή της.

 • 13:53

  Επιστολή του προέδρου του ΕΛΚ στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για τον Λαγό

  Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέστειλε ο πρόεδρος της ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  αναφορικά με τον καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγό, ο οποίος έχει έδρα στην Ευρωβουλή.

  Στην επιστολή του αναφέρεται στις περιπτώσεις που ο Γιάννης Λαγός έχει επιδείξει συμπεριφορά που δεν αρμόζει στο Ευρωκοινοβούλιο και ζητά τη λήψη των απαραίτητων μέτρων. 

  Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

  Επιστολή Βέμπερ σε Σασόλι: Ζητά να ληφθούν μέτρα κατά του Λαγού

  Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρεται στη συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Λαγός κατά της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 13:29

  Συνεχίζονται οι αγορεύσεις επί των ελαφρυντικών

  Συνεχίζονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων των καταδικασθέντων για τη Χρυσή Αυγή στο Εφετείο, με τη διαδικασία να αναμένεται να διαρκέσει για περίπου δύο ώρες ακόμη. 

 • 13:20

  Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις πιθανές συλλήψεις

  Δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, 7 Οκτωβρίου 2020

  Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

  Επιχειρησιακά έτοιμη είναι η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, όταν ανακοινωθούν οι ποινές από το δικαστήριο.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 12:44

  Δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων: Μόνη λύση η αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας

  «Ο  πραγματικά προκλητικός Ποινικός Κώδικας που δεν στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε καταδικασμένο για
  το αδίκημα τη διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποκλειστικά και μόνον με αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας μπορεί σήμερα να αντιμετωπιστεί. Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι αυτό. Δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι άλλο», διευκρινίζει, μέσω του Sputnik, o Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μάγδα Φύσσα φθάνει στο Εφετείο Αθηνών

  Δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων: «Μόνη λύση η αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας»

  Μοναδική λύση σήμερα για τον Ποινικό Κώδικα είναι η αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας, εκτιμά ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 12:30

  Κύριο θέμα στα πηγαδάκια εντός και εκτός του Εφετείου οι διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα

 • 12:03

  Η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου στο δικαστήριο - Συνομίλησε με τη Μάγδα Φύσσα

  Η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου, Τζώρτζια Γλέζου, βρέθηκε το πρωί στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών για να εκφράσει την καταδίκη της κατά της Χρυσής Αυγής.

  Κατά την έξοδό της από το δικαστήριο είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τη Μάγδα Φύσσα, η οποία προσερχόταν εκείνη την ώρα για τη δικάσιμο.

 • 12:00

  Τι θα γίνει με την έδρα του Γιάννη Λαγού στην Ευρωβουλή

  Ο Γιάννης Λαγός

  Χρυσόγονος: Ο Λαγός μπορεί να είναι στη φυλακή και να παραμείνει ευρωβουλευτής

  O συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος διασαφήνισε σήμερα πως παρά την καταδίκη του Γιάννη Λαγού, αυτός δεν πρόκειται να χάσει την έδρα του στην Ευρωβουλή.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:56

  Κορυφώθηκε η «πολεμική» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο εκλογικό νόμο και τη Χρυσή Αυγή

  Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον Σταύρο Κοντονή μετά τον «πόλεμο» που ξέσπασε σχετικά με την τοποθέτησή του επί του νέου εκλογικού νόμου. 

  Ο κ. Κοντονής εκτιμά πως το νέο πλαίσιο θα ρίξει «στα μαλακά» τη Χρυσή Αυγή.

  Ο Σταύρος Κοντονής

  Θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονικό της διαγραφής Κοντονή

  Πολιτική «θύελλα» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Κοντονή να διαγράφεται από το κόμμα, ύστερα από ώρες εκατέρωθεν καταγγελιών.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:54

  «Μάλλον δεν θα τελειώσει ούτε και σήμερα η διαδικασία»

  Η ομάδα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την υπόθεση του ΠΑΜΕ εκτιμά πως «μάλλον δεν θα τελειώσει ούτε και σήμερα η διαδικασία. Είναι  δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή».

 • 11:51

  Με αγορεύσεις των συνηγόρων των καταδικασθέντων ξεκινά η διαδικασία

  Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή των: Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Ηλία Παναγιώταρου, «ανοίγουν» τη σημερινή διαδικασία με τις αγορεύσεις επί ελαφρυντικών για τους εντολείς τους.

 • 11:48

  Η γνώμη των πολιτών για την καταδικαστική απόφαση

  Έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει τη γνώμη των πολιτών αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

  Δίκη της Χρυσής Αυγής

  Δίκη της Χρυσής Αυγής: Τι λένε οι πολίτες για την απόφαση

  Έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει τι λένε οι πολίτες για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:46

  Λιγοστοί, για άλλη μία ημέρα, οι καταδικασθέντες που δίνουν το «παρών» στην αίθουσα

 • 11:41

  Εξηγήσεις της εισαγγελέως για την πρότασή της

  Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση του δικαστηρίου, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε το λόγο για να προβεί σε εξηγήσεις με αφορμή τις «σφοδρές λεκτικές επιθέσεις» που δέχτηκε, όπως είπε, από τους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων κατηγορούμενων χτες, λόγω της πρότασής της να απορριφθούν τα ελαφρυντικά, σε αντίθεση με την πρόταση που είχε διατυπωσει τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε είχε ζητήσει να απαλλαγούν οι 68 κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματική οργάνωσης και συμμετοχής και να καταδικαστεί μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς για τον φόνο του Παύλου Φύσσα.

  «Δέχθηκα  σφοδρή λεκτική επίθεση από τους συνηγόρους, οι οποίοι άφησαν αιχμές για αλλαγή πλεύσης μου λόγω του κλίματος που  δημιουργήθηκε. Παραμένω πιστή στην πρότασή μου  σύμφωνα με τη συνείδησή μου για να μην υπάρχουν σκιές», δήλωσε.

  «Ο εισαγγελέας όφειλε να λαμβάνει υπόψη του την απόφαση του δικαστηρίου και να τη σέβεται. Ημουνα υποχρεωμένη παρά την αντίθεση πρότασή μου  να προτείνω σύμφωνα με τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Η κρίση για τα ελαφρυντικά  ανήκει άλλωστε  στο δικαστήριο».

  Δίκη της Χρυσής Αυγής

  Απάντηση εισαγγελέως στους συνηγόρους καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής: Μένω πιστή στην πρότασή μου

  Η εισαγγελέας της έδρας κατά την έναρξη της τρίτης ημέρας της συνεδρίασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να προβεί σε εξηγήσεις με αφορμή λεκτικές επιθέσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:39

  Σήμερα οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη

  Η Μαρία Λεπενιώτη προεδρεύει στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών

  Σήμερα οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη - Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία

  Μαραθώνια αναμένεται να είναι και η σημερινή, τρίτη, συνεδρίαση του Εφετείου Αθηνών για την ιστορικής σημασίας δίκη της Χρυσής Αυγής.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:38

  Τρίτη ημέρα της πολύκροτης δίκης για την Χρυσή Αυγή

  Συνεδριάζει για τρίτη ημέρα το τριμελές σώμα του Εφετείου Αθηνών, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει τυχόν ελαφρυντικά για τους καταδικασθέντες, αλλά και τις ποινές.   

live
Δίκη της Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Όλες οι εξελίξεις από το Εφετείο
+
Tags:
Εφετείο Αθηνών, εφετείο, δικαστήρια, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK