03:48 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει τι λένε οι πολίτες για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την πρώτη έρευνα μετά την ιστορική απόφαση στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, πραγματοποίησε η εταιρεία Prorata και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος).  

Επίσης, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως ο καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, είναι ένοχος για όλες τις κατηγορίες.

Παράλληλα, από τους υπόλοιπους 17, ένοχοι κρίθηκαν οι 15 για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, καθώς δύο εκ των κατηγορουμένων απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Τι έδειξε η έρευνα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 83% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, το 76% των πολιτών, που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρεί ότι δεν τελειώσαμε οριστικά με τον φασισμό.

Παράλληλα, ένα 21% των πολιτών (4 στους 10 ερωτηθέντες δεξιάς προέλευσης) θεωρεί χρήσιμη μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή».

Tags:
Εφημερίδα των Συντακτών, Χρυσή Αυγή, δημοσκόπηση, έρευνα, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK