10:05 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 21
Βρείτε μας

Μαραθώνια αναμένεται να είναι και η σημερινή, τρίτη, συνεδρίαση του Εφετείου Αθηνών για την ιστορικής σημασίας δίκη της Χρυσής Αυγής.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών η ιστορικής σημασίας δίκη της Χρυσής Αυγής. Η ακροαματική διαδικασία ξεκινά λίγο μετά τις 11 και η δικάσιμος αναμένεται να είναι μαραθώνια. Υπάρχει, μάλιστα, μεγάλη πιθανότητα οι αποφάσεις για τις ποινές να αποδοθούν τη Δευτέρα ή ακόμη και την Τρίτη.

Από την ώρα που το τριμελές σώμα του Εφετείου θα βρίσκεται στην έδρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων κατηγορούμενων θα συνεχίσουν τις αγορεύσεις τους επί των ελαφρυντικών, που ξεκίνησαν εχθές και διήρκεσαν εξίμισι ώρες. Η διαδικασία χθες βράδυ έληξε στις 7 μ.μ., την ώρα που ξεκινούσαν τα ελαφρυντικά για τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγορεύσεις για τους πρώην βουλευτές Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. 

Μόλις ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις για την υπόθεση της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, το δικαστήριο θα διακόψει προκειμένου να διασκεφθεί για τα αιτήματα των ελαφρυντικών. Μόλις ολοκληρώσει τη διαβούλευση, θα συνέλθει εκ νέου για να ανακοινώνει τις αποφάσεις για τα ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, θα αναγνωσθεί η λίστα με τα ονόματα των 69 ατόμων που δικάζονται, με ένα «ένοχος χωρίς ελαφρυντικά» ή «ένοχος με τα συγκεκριμένα ελαφρυντικά» δίπλα από καθένα.

Ακολουθεί η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών. Μόλις ολοκληρώσει την εισήγησή της θα ξεκινήσει ο γύρος των αγορεύσεων επί της προτάσεως της εισαγγελέως από τους συνήγορους των καταδικασθέντων. Το δικαστήριο θα αποσυρθεί  για να αποφασίσει για τις ποινές.  

Μετά την ανακοίνωσή τους τίθενται κατά περίπτωση αιτήματα αναστολής της έφεσης ή της ποινής από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Στο τέλος η πρόεδρος αποφασίζει ποια θα γίνουν δεκτά.

«Μάλλον δεν θα τελειώσει ούτε και σήμερα η διαδικασία. Είναι  δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή» εκτιμά η ομάδα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την υπόθεση του ΠΑΜΕ.

Στην αίθουσα του Εφετείου «σκάνε» και σήμερα όλα τα απόνερα του πολιτικού σεισμού που έχει προκληθεί μετά τις δηλώσεις και τη διαγραφή Κοντονή (αιχμές αφήσαν εχθές κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και οι συνήγοροι των καταδικασθέντων). Το δε αντικειμενικό ζήτημα του σκανδαλώδους Ποινικού Κώδικα που ρίχνει στα «μαλακά» την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία διατηρεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και μέσα από τη φυλακή, αποτελεί  και σήμερα το κύριο θέμα στα πηγαδάκια εντός και εκτός του Εφετείου Αθηνών.

Tags:
Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK