05:48 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 24
Βρείτε μας

Η εισαγγελέας της έδρας κατά την έναρξη της τρίτης ημέρας της συνεδρίασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να προβεί σε εξηγήσεις με αφορμή λεκτικές επιθέσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων.

Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση καταδίκης της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τον λόγο για να προβεί σε εξηγήσεις με αφορμή τις «σφοδρές λεκτικές επιθέσεις» που δέχτηκε, όπως είπε, από τους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων κατηγορούμενων χτες.

Αυτό συνέβη, όπως είπε, λόγω της πρότασής της να απορριφθούν τα ελαφρυντικά, σε αντίθεση με την πρόταση που είχε διατυπώσει τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε είχε ζητήσει να απαλλαγούν οι 68 κατηγορούμενοι, για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματική οργάνωσης και συμμετοχής και να καταδικαστεί μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς για τον φόνο του Παύλου Φύσσα.

«Δέχθηκα σφοδρή λεκτική επίθεση από τους συνηγόρους, οι οποίοι άφησαν αιχμές για αλλαγή πλεύσης μου λόγω του κλίματος που δημιουργήθηκε. Παραμένω πιστή στην πρότασή μου, σύμφωνα με τη συνείδησή μου για να μην υπάρχουν σκιές» δήλωσε, έχοντας σηκωθεί όρθια.

«Ο εισαγγελέας όφειλε να λαμβάνει υπόψη του την απόφαση του δικαστηρίου και να τη σέβεται. Ήμουνα υποχρεωμένη παρά την αντίθεση πρότασή μου να προτείνω σύμφωνα με τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Η κρίση για τα ελαφρυντικά ανήκει άλλωστε στο δικαστήριο» πρόσθεσε.

Η δίκη μοιραία εκτυλίσσεται εντός της φορτισμένης πολιτικά ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί εκτός του Εφετείου Αθηνών.

Tags:
εισαγγελέας, δικαστήριο, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK