03:04 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1009)
0 04
Βρείτε μας

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα θα συμμετάσχει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19 αναμένεται να παρουσιάσει το απόγευμα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο εν λόγω χάρτης έχει προαναγγελθεί στο παρελθόν και στόχος του είναι να διευκολύνει τους πολίτες ως προς την έγκυρη ενημέρωση για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή.

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας:

  • Ετοιμότητας
  • Επιτήρησης
  • Αυξημένης επιτήρησης
  • Αυξημένου κινδύνου

Τα μέτρα θα εφαρμόζονται σε επίπεδο Π.Ε. εκτός από έκτακτες περιστάσεις και ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες, ενώ η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Όπως είχε αναφέρει στα τέλη Σεπτεμβρίου ο κ. Χαρδαλιάς, οι πολίτες θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο. 

Ο πολίτης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης θα υπάρχει πίνακας που θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για κάθε δραστηριότητα, όπως σχολεία, ΜΜΜ, άθληση, εστιατόρια. 

Σκέψεις για «μάσκες παντού» αλλά και μπαρ, εστιατόρια έως τη 01:00

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μπαρ και εστιατόρια.

Την ίδια ώρα, ειδικοί επιμένουν στη γενικευμένη χρήση μάσκας, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να διευκρινίζει ότι η πρόταση βρίσκεται όντως στο τραπέζι, είναι πιθανή, ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1009)
Tags:
Κυριάκος Πιερρακάκης, κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK