05:12 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μίλησε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον προσωρινό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ.

Για τις πλημμύρες στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, μίλησε με δήλωσή του πριν λίγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός ανέφερε πως η χθεσινή δυνατή και παρατεταμένη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση λιμναζόντων υδάτων σε τρεις από τις 15 συνολικά οριοθετημένες περιοχές της δομής αλλά και την πλημμύρα σε 80 από τις 1.100 σκηνές της δομής.

«Αυτονόητα μια προσωρινή δομή που κατασκευάστηκε σε λίγες ημέρες θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Προβλήματα, όμως, τα οποία άμεσα αντιμετωπίζονται» ανέφερε.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι υπηρεσίες του υπουργείου που επιχειρούν εκεί αλλά και εθελοντές της Κοινωνίας των Πολιτών, έχουν ήδη προχωρήσει σε:

  • Μεταφορά των διαμενόντων σε σκηνές που πλημμύρισαν, σε κοινόχρηστους χώρους, όπου και θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας.
  • Αποκατάσταση ή κατάργηση των 80, περίπου, σκηνών που επηρεάστηκαν, καθώς ήδη έχουν αποχωρήσει 2.500 διαμένοντες από την προσωρινή δομή και θα αποχωρήσουν επιπλέον 1.300 για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό.
  • Διανομή αδιάβροχων καλυμμάτων προκειμένου να ενισχυθούν οι οροφές των σκηνών.
  • Επισήμανση των σημείων, όπου θα επικεντρωθούν τα έργα αποστράγγισης.
«Άλλωστε, σημειώνεται, τα έργα διαχείμασης βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Η αποτελεσματικότητα των πρώτων έργων υποδομής και προστασίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το συντριπτικό ποσοστό της δομής δεν επηρεάστηκε από τη βροχόπτωση».

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως υποστηρίζουν, κατέθεσε σχετικό Τεχνικό Δελτίο συνολικού ποσού 5.580.000 ευρώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί και άμεσα θα υλοποιηθούν τα έργα.

«Μετά τον εμπρησμό στη Μόρια, η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια. Ανταποκρίθηκε σε ελάχιστο χρόνο, ενώ έργα υποδομής και προστασίας βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Οι χθεσινές ζημιές καταδεικνύουν την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του έργου της νέας κλειστής/ελεγχόμενης δομής. Δομή που θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σύγχρονες εγκαταστάσεις και περισσότερη ασφάλεια» αναφέρει ο υπουργός.
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK