03:32 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 23
Βρείτε μας

«Δεν διέπραξε κανένα έγκλημα ο κ. Κασιδιάρης» επιμένει ο συνήγορος του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τι απαντά η οικογένεια του Παύλου Φύσσα μέσω Sputnik.

Σε ένα παιχνίδι με επίκεντρο την αναρρύθμιση της παραγράφου 4 σε 6 του νόμου 187, επιδόθηκε ο δικηγόρος και συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννης Ηρειώτης, πριν λίγη ώρα στο Εφετείο Αθηνών επαναλαμβάνοντας πως «δεν είναι δυνατόν η ιδιότητα του διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης να ταυτίζεται με το επιδιωκόμενο έγκλημα». 

«Δεν διέπραξε κανένα έγκλημα ο κ. Κασιδιάρης» επανέλαβε ζητώντας να ληφθεί υπόψη το ελαφρυντικό του σύννομου προτέρου βίου.

«Είναι άσφαιρα πυρά» είναι το άμεσο σχόλιο που κάνει για το Sputnik o συνήγορος της Οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης, αναγνωρίζοντας ότι «όντως αποτελεί ζήτημα η αναρρύθμιση του νόμου στις τροποποιήσεις [...]. Αλλά η επιχειρηματολογία του κ.Ηρειώτη δεν έχει ουσία. Δεν κατηγορεί κανείς για την ηθική αυτουργία της ανθρωποκτονίας τον κ. Κασιδιάρη. Αλλά η ανθρωποκτονία έγινε στα πλαίσια μιας εγκληματικής οργάνωσης. Δεν θα πάρει την ποινή ο κ. Κασιδιάρης για την επιτέλεση ανθρωποκτονίας, αλλά για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε ανθρωποκτονία».

Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών, με την πρόεδρο να γνωστοποιεί νωρίτερα πως σήμερα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις αναφορικά με τα ελαφρυντικά των καταδικασθέντων.  

Tags:
Ηλίας Κασιδιάρης, δικαστήριο, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK