05:46 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο όσο και την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο Πρύτανη στην Πανεπιστημιούπολη εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Ως «δύο θλιβερές εκδηλώσεις βίας την ίδια μέρα» χαρακτηρίζει τις εικόνες έντασης κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου και την επίθεση νεαρών στο γραφείο του πρύτανη στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του.

«Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, μάρμαρα, πέτρες και ξύλα έξω από το Υπουργείο Παιδείας και ταυτόχρονα άλλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του Πρύτανη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους» αναφέρει αρχικά το Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέχεια διαμηνύει πως δεν θα αφήσει «τις θορυβώδεις, απομονωμένες αυτές μειοψηφίες να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω», αλλά «ούτε θα τους αφήσουμε να "κουκουλώσουν" τους όποιους προβληματισμούς μπορεί να έχουν μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές».

Μάλιστα, το υπουργείο επαναλαμβάνει την πάγια θέση του πως είναι πάντα διαθέσιμο για διάλογο, απαντώντας στα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας.

Ταυτόχρονα, στρέφει τα «πυρά» του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω... υστερόγραφου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρόλαβε και έβγαλε ανακοίνωση για τα σημερινά περιστατικά προτού καν φύγουν οι κουκουλοφόροι (τυχαίο άραγε;), αλήθεια ποιον στηρίζει; Αυτούς που αδιακρίτως πετούσαν μολότοφ, μάρμαρα, πέτρες και ξύλα κατά τη σημερινή συγκέντρωση; Ευτυχώς δεν έχει πια τη δυνατότητα να επιφέρει άλλες ελαφρυντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όπως έκανε για το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Tags:
πρύτανης, επίθεση, Ζωγράφου, Πολυτεχνείο, μαθήματα, μαθητές, μαθητής, κουκουλοφόροι, The Mall, Μαρούσι, ένταση, επεισόδια, επεισόδιο, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK