10:45 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 41
Βρείτε μας

Να ληφθούν εκ νέου υπόψη τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης ζήτησε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας.

«Δικάστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος ως ναζιστής ή ως εγκληματίας;» ήταν το ερώτημα με το οποίο ξεκίνησε τη σημερινή δευτερολογία του επί των ελαφρυντικών του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο αδελφός του και συνήγορός του Τάκης Μιχαλόλιας, ζητώντας να ληφθούν εκ νέου υπόψη τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Ειδικά στον κ. Μιχαλολιάκο το μόνο που μπορείς να προσάψεις είναι η διαφορετικότητα της ιδεολογίας. Κατέρριψε την κατηγορία του αρχηγού. Εγώ δεν κατάλαβα όμως ότι εδώ πέρα δικάζεται ο Ναζισμός. Ας φτιαχτεί ένα ειδικό δικαστήριο για την ιδεολογία να ξέρουμε τι κάνουμε» αναφώνησε ο κ. Μιχαλόλιας, επαναλαμβάνοντας:

«Στον κ. Μιχαλολιάκο δεν έχουμε να προσάψουμε καμία ποινική ενέργεια. Τι έχει κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος; Τι έχει να του προσάψει κάποιος; Τι απεδείχθη; Τι ακριβώς του προσήψατε για να μπορώ να απαντήσω; Απεδείχθη ότι δεν έχει σχέση με τον φόνο του Φύσσα, με τα περιστατικά κατά των αλιεργατών και του ΠΑΜΕ. Τίποτα δεν απεδείχθη. Τι; Επειδή κάνει εκδηλώσεις για τα Ίμια, για τον Κολοκοτρώνη, για τον Πατριάρχη Γρηγόριο, για τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα;».

«Τι έχετε να του προσάψετε; Ότι κάθεται και γράφει βιβλία, άρθρα και έχει μια οικογένεια; Κατηγορούμε τον κύριο Μιχαλολιάκο για Ναζισμό. Σε ποια Δημοκρατία απαγορεύεται ο πολιτικός λόγος; Όλα απεδείχθη ότι τα έμαθε μετά. Οπότε, τι διηύθυνε; Όλη του η ζωή είναι στη διαφάνεια. Φανερά δεν λειτουργούν έτσι οι εγκληματικές οργανώσεις. Δεν έκρυψε τίποτα. Ποιες είναι οι ενέργειες που υπονόμευσαν το δημοκρατικό μας πολίτευμα;» συνέχισε ο κ. Μιχαλόλιας απνευστί.

«Ποιος είναι ο σύννομος βίος ακριβώς; Να καταλάβουμε τι δικαιοσύνη έχουμε! Να ικανοποιήσουμε το λαϊκό αίσθημα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αντεξουσιαστών. Δηλώνει λαϊκός εθνικιστής. Δεν είναι σύννομος βίος επειδή το λέει φωναχτά;» συνέχισε με ερωτήματα.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα φωτεινές οθόνες κινητών τηλεφώνων περνούσαν από τα χέρια του ενός συνηγόρου υπεράσπισης στον άλλο. Στη δευτερολογία του κ. Μιχαλόλια αποκαλύφθηκε περί τίνος πρόκειται:

«Μου έστειλαν στο κινητό ότι συζητάνε στη Βουλή τα πολιτικά δικαιώματα να μην έχουν αναδρομική ισχύ. Αυτό είναι δική σας απόφαση. Ανοίξατε έναν δρόμο. Το καταλαβαίνετε;» εγκάλεσε την πρόεδρο κα Λεπενιώτη. «Και δεν βγήκε ο κ. Αλιβιζάτος ή ο κ. Σπουρδαλάκης να πουν ότι αυτά είναι ανοησίες!».

Ο συνήγορος του Ν. Μίχου, στη γεμάτη λογικούς ακροβατισμούς δευτερολογία του, αμέσως μετά τους συνηγόρους του Ν. Μιχαλολιάκου, παρότρυνε την έδρα του Εφετείου να φανταστεί στη θέση του καταδικασθέντα πελάτη του τον Ανδρέα Παπανδρέου, τότε που «απειλούσε ότι θα κάψει την Αθήνα, έχοντας μαζί του εκατομμύρια μέλη του ΠΑΣΟΚ».

«Το δικαστήριό σας θα κατέληγε ότι πρόκειται περί εγκληματικής οργάνωσης;» ρώτησε. Για να αποφανθεί μόνος του, σε μια από τις τελευταίες δευτερολογίες της δίκης επί των ελαφρυντικών: «Ποτέ!».

Μέσα στα επόμενα λεπτά, αφού θα ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες, αναμένεται το τριμελές σώμα των δικαστών να αποσυρθεί, να διασκεφθεί, για να πάρει την απόφαση για τα ελαφρυντικά που θα ανακοινώσει εν συνεχεία.

Μετά τη δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών, η πρόεδρος κα Λεπενιώτη, ρώτησε την εισαγγελέα αν μπορεί να συνεχίσουν τη διαδικασία κι εκείνη απάντησε «να συνεχίσουμε τη Δευτέρα». Επομένως τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση των ελαφρυντικών, θα ξεκινήσει και η διαδικασία της απόδοσης ποινών.

Tags:
δικηγόρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK