02:09 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να παρουσιάζει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε συνολικά 391 κρούσματα κορονοϊού, ενώ μάλιστα σημειώθηκε και ρεκόρ στις διασωληνώσεις, οι οποίες έφτασαν τις 98.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε πως από τα νέα κρούσματα, τα 161 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 25 στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο αριθμός των διαγνώσεων παρουσιάζει ήπιες αυξητικές τάσεις, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 90, σήμερα έφτασε τους 98 και αγγίζει το 100, ενώ υπάρχουν πέντε θάνατοι ανά 24ωρο.

Όσον αφορά την Αττική, έκανε λόγο για μερίδιο σε υψηλά επίπεδα με κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης, ωστόσο εξήγησε πως είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και θα περιμένουμε μια ακόμα βδομάδα.

«Ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισής μας παραμένει η κοινωνική απόσταση όπου είναι εφικτό, η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών» πρόσθεσε ο ειδικός.

Tags:
διασωληνωμένοι, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα, κρούσματα, κρούσμα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός, Γκίκας Μαγιορκίνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK