00:00 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής, έξω από το Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου, προκάλεσαν την αντίδραση της ΔΟΕ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) το απόγευμα της Παρασκευής καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μαθητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. μετά τα επεισόδια το πρωί
© Sputnik
Μαθητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. μετά τα επεισόδια το πρωί

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αιτία για τη συγκέντρωση ήταν «το όργιο της κρατικής καταστολής στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας καταγγέλλει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά τη συκοφάντηση και την "τιμωρία" με τις λεγόμενες "τηλε-απουσίες", όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχωρά στην ωμή βία».

Υπουργείο Παιδείας: Kανένας κουκουλοφόρος δεν θα κρατήσει την Ελλάδα πίσω

Νωρίτερα σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του για τα δύο σημερινά σκηνικά έντασης, επεσήμανε πως δεν θα αφήσει «τις θορυβώδεις, απομονωμένες αυτές μειοψηφίες να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω», αλλά «ούτε θα τους αφήσουμε να "κουκουλώσουν" τους όποιους προβληματισμούς μπορεί να έχουν μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές».

Μάλιστα, το υπουργείο επανέλαβε την πάγια θέση του πως είναι πάντα διαθέσιμο για διάλογο, απαντώντας στα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας.

Tags:
αστυνομικοί, αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Παιδείας, επεισόδια, επεισόδιο, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK