01:09 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1075)
0 02
Βρείτε μας

Την ανησυχία του για το ρεκόρ των διασωληνωμένων ασθενών που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό εξέφρασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Ο γιατρός και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την έντονη ανησυχία του σχετικά με το ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ oι διασωληνώσεις έφτασαν τις 98.

«Βεβαίως υπάρχει μια ανησυχία, αλλά σε αυτή τη φάση, για την Αττική τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια επάρκεια άνω του 30% για ΜΕΘ που είναι για κορονοϊό. Δεν μιλάμε γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι πολύ περισσότερες» εξήγησε ο πρύτανης.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση των κλινών ΜΕΘ για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζονται 50 κλίνες στο νοσοκομείο Σωτηρία μέσω δωρεάς της Βουλής.

Όσον αφορά τη γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων από τη μία είναι και παραμένει ψηλός, ωστόσο, δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση. Παρά ταύτα, το γεγονός αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό.

Καταληκτικά, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως καθώς ο καιρός κρυώνει οι πολίτες θα αναγκαστούν να συνωστίζονται σε εσωτερικούς χώρους γεγονός που θα ευνοήσει τη μετάδοση.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1075)
Tags:
Περιφέρεια Αττικής, Αττική, ΕΚΠΑ, εντατική, μονάδα εντατικής θεραπείας, διασωληνωμένοι, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, ΜΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK