15:02 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η αποκατάσταση των ζημιών καθώς και οι αποζημιώσεις για την περιοχή της Καρδίτσας που επλήγη από τον κυκλώνα Ιανό βρέθηκε στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με επίκεντρο την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών καθώς και της καταβολής αποζημιώσεων για τους κατοίκους της περιοχής της Καρδίτσας που επλήγη σφοδρότατα από τον κυκλώνα Ιανό.

Όπως αναφέρθηκε στην σύσκεψη, έχουν αντιμετωπιστεί οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και καταβάλλονται ήδη οι πρώτες αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ. Παράλληλα, γίνονται όλες οι ενέργειες για γρήγορη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, των αγροτών που έχουν υποστεί ζημιές. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει προτεραιότητα στην αποκατάσταση του ζωϊκού κεφαλαίου και στη συνέχεια θα συνεχιστεί μέσω παροχής επιδόματος στέγασης για αυτούς που έμειναν άστεγοι.

Ο κ. Μητσοτάκης προέβαλε την ανάγκη αποφυγής καθυστερήσεων όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων τονίζοντας ότι η καταστροφή που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία θα μπορούσε να αποτελέσει και μια ευκαιρία για εγκσυγχρονισμό της περιοχής.

«Η καταστροφή υποδομών από τη θεομηνία είναι μια ευκαιρία για συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών στην περιοχή ώστε να συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομική της ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Tags:
αποζημίωση, κακοκαιρία Ιανός, κυκλώνας Ιανός, Καρδίτσα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK