16:26 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών Ελλήνων κι ενός αλλοδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν δύο Έλληνες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν και σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, ενός Έλληνα κι ενός αλλοδαπού.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση και εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κάνοντας χρήση διάφορων διαδικτυακών υπηρεσιών υπερφόρτωσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Παρέσυραν ανήλικες, παριστάνοντας τους μάνατζερ

Επιπλέον, υποβλήθηκαν μηνύσεις σχετικά με δύο χρήστες social media, εκ των οποίων ο ένας παρίστανε τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόταν χρηματική αμοιβή ύψους 300 ευρώ σε ανήλικες. Ο ίδιος συνομιλούσε διαδικτυακά μαζί τους, ζητούσε και του αποστέλλονταν σειρά γυμνών φωτογραφιών και βίντεο.

Ο δεύτερος χρήστης κατάφερε να αποσπάσει από επίσης ανήλικη γυμνές φωτογραφίες της, κατόπιν άσκησης ψυχολογικής πίεσης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθως, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους, όπου διενεργήθηκαν έρευνες κατά τις οποίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν

  • δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • Τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
  • σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.
«Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των (2) ημεδαπών, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τον έτερο ημεδαπό και τον αλλοδαπό ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι οι δύο Έλληνες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος του έτερου Έλληνα και του αλλοδαπού, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σημειώνεται πως, κατά την διενέργεια της έρευνας στην οικία του αλλοδαπού, εντοπίστηκαν τέσσερις επίσης αλλοδαποί συγκάτοικοί του που στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στην Ελλάδα και για τους οποίους ακολουθήθηκε η προβλέψιμη διαδικασία απέλασής τους.

Tags:
social media, συλλήψεις, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παιδική πορνογραφία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK