00:45 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1075)
0 02
Βρείτε μας

Για τον τριψήφιο αριθμό διασωληνωμένων καθώς και για την γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στον ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τονίζοντας ότι ο τριψήφιος αριθμός διασωληνωμένων κάθε άλλο παρά ευχάριστος είναι.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι κατά τις πρώτες 10 μέρες του Οκτωβρίου είχαμε συνολικά 45 ανθρώπους που κατέληξαν από την νόσο, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του Σεπτεμβρίου ο αριθμός αυτός ανερχόταν στους 31

«Υπάρχει μια μικρή αυξητική, επώδυνη τάση που θα συνεχίζεται βασανιστικά και ελπίζουμε να μην ξεφύγει προς τα πάνω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Στο ερώτημα αν αναμένεται μίνι lockdown στην Αθήνα υπογράμμισε πως για την ώρα δεν είναι κοντά στο να περάσει στο κόκκινο επίπεδο ενώ εξέφρασε την φιλοδοξία να πάει από το πορτοκαλί στο κίτρινο.

Καταληκτικά, σε ότι αφορά τις αντοχές του συστήματος Υγείας, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως δεν λειτουργεί με τις εφεδρείες του, αλλά μπαίνουμε σε ένα δυσμενέστερο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε πως αν είχαμε πολλά κρεβάτια ΜΕΘ θα είχαμε και πολλούς θανάτους. Αυτό συμβαίνει καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το 40% με 60% κερδίζει τη μάχη με τον ιό κατά την είσοδο σε εντατική.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1075)
Tags:
κέντρο Αθήνας, Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, lockdown, κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK